Pogledajte trojku Simonovića kojom je izboren produžetak

Autor: Boban Filipović
nedelja 10.08.2014.
09:58
Izvor: Sportske.net

Mnogi su sa dosta podsmeha reagovali kada je selektor Đorđević pozvao Marka Simonovića u jato "Orlova", ali on je današnjom fantasičnom partijom protiv Hrvatske zapušio usta kritičarima.

mondo
mondo

Povezane vesti

Simonović je bio najefikasniji u našem timu, postigao je 24 poena, sipao trojke sa svih pozicija, odlično je protičavao kroz reket i pratio prodore bekova, što je uz pravovremeni pas rezultiralo poenima ispod koša. Bio veoma agresivan u odbrani i definitivno je najzaslužniji za trijumf protiv Hrvatske.

Do pobede (84:83) smo došli nakon produžetka u koji nas je trojkom o tablu uveo upravo Simonović.



Bivšem kapitenu Crvene zvezde je ovo prvi put da se našao na spisku seniorske reprezentacije za jedno veliko takmičenje.

Ipak, dobri poznavaoci košarke sigurno pamte da je Simonović bio jedan od najboljih košarkaša u Univerziteskoj reprezentaciji koja se na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine okitila zlatnom medaljom. Tada je bio igrač podgoričke Budućnosti.

Od momaka na koje Đorđević računa za Mundobasket, članovi te repzerentacije bili su još Nemanja Bjelica, Vladimir Štimac i Miroslav Raduljica, ali i neki igrači koji su branili boje Srbije na nekim prošlim takmičenjima kao što su Ivan Paunić, Marko Kešelj i Milan Mačvan.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke