Pogledajte roster Klipersa, da li su prvi kandidati za titulu?!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.07.2019.
18:38
Izvor: Sportske.net

Šokirali su čitav košarkaški svet za samo par sati, mogu li konačno do prstena?

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Kris Pol, Blejk Grifin i DeAndre Džordan nisu uspeli, delovalo je da imaju kvalitet da se bore za najviše ciljeve, ali jednostavno nisu imali snage i koncentracije kada je bilo najpotrebnije, a ni sreće, kako su često umeli da ostanu bez Grifina ili Pola u ključnim trenucima zbog povreda.

Krenuli su u rekonstrukciju, trejdovali su Pola u Hjuston, Grifina u Detroit, pustili su Džordana u Dalas, da bi centar potom igrao za Nikse i na kraju ovog leta pojačao Bruklin Netse.

Minule sezone su sa jezgrom mladih igrača i uz pomoć neumornog Beverlija i iskusnog Lua Vilijamsa uspeli da se domognu plej-ofa, čak su i namučili Golden Stejt Voriorse, Dok Rivers je sa raspoloživim rosterom odradio sjajan posao.

Ali, godina za nama je bila godina u kojoj su Klipsi bili svesni da neće napraviti mnogo, to je bila prelazna sezona pred napad na najbolje igrače na planeti.

Hteli su da u svoje redove dovedu Kavaja Lenarda i Kevina Durenta, imali su prostora da obojici ponude maksimalne ugovore, ali je Durent odabrao Bruklin i činilo se da je gotovo, stvorio se utisak da će "Kandža" u Lejkerse ili da će ostati u Torontu i da će Rivers još jednom imati sasvim prosečan tim na raspolaganju.

Sve se sinoć promenilo, kada su u "Grad anđela" u paketu stigli Kavaj Lenard i Pol Džordž!



Iznenadili su mnoge angažovanjem Džordža, kojeg su uspeli u trejdu da dovedu iz Oklahome.

Igrali su na to da bi "Grmljavina" mogla da krene u rekonstrukciju, ponudili su Danila Galinarija i Gildžus-Aleksendera, kao i brojne pikove i napravili sjajan posao.

Dolazak Džordža je ubedio i Lenarda, pa će sada Dok Rivers na raspolaganju imati dva superstara.

Kada pomenutom dvojcu dodamo Patrika Beverlija, shvatamo da će Klipersi naredne sezone biti defanzivno najbolji tim u ligi.

Los Andjeles Klipersi Beverli Teodosic Marjanovic

Beverli je dokazao da može da čuva i Durenta, o kvalitetima "Kandže" u odbrani ne treba polemisati, Pol Džordž je u sezoni za nama bio nominovan za najboljeg defanzivca godine.

Tu je i dalje najbolji šesti igrač lige Lu Vilijams, kao i mladi Lendri Šamet, koji bi mogao da dobije i rolu u startnoj petorci.

Angažovan je Mo Harkles, Portorikanac je odličan atleta i poslužiće kada Lenard ili Džordž budu morali da odmore.

Tu je i ruki Kabangele, krilni centar, videćemo kako će se on pokazati, ali jasno je da je planski biran i da bi trebalo dobro da se uklopi u "Stejpls centru".

Centar Montrezl Harel je minule sezone pokazao da može da igra i na "četvorci" i na "petici", odličan je u ofanzivi i sjajno je sarađivao sa Beverlijem i Vilijamsom.

Montrezl Harel Saj Gildzus-Aleksender LA Klipersi

Videćemo da li će možda Ivica Zubac ostati, on je neograničeno slobodan, ali bi sada Klipersi lako mogli da ga ubede da i naredne sezone brani njihove boje.

Očekuje se da angažuju i jednog plejmejkera, kako je Kvin Kuk odabrao Lejkerse, na raspolaganju su im Rondo i Džeremi Lin, mada je Rondo takođe na radaru gradskog rivala, za kojeg je nastupao minule sezone.

Mediji u SAD pominju da bi mogli da potraže još jednu "četvorku" i da se kao najrealnija opcija nameće Džejmajkl Grin, dok je u opticaju i Kenet Farid.

Dakle, da sumiramo, ovako izgleda roster Klipersa sa dva superstara.

PG: Patrik Beverli, (Džeremi Lin/Ražon Rondo)
SG: Landri Šamet, Lu Vilijams, Džerom Robinsom, Rodni Mekgruder
SF: Kavaj Lenard, Mo Harkls, Terens Man (r)
PF: Pol Džordž, (Džejmajkl Grin)
C: Montrezl Harel, Mfiondu Kabangele (r), (Ivica Zubac)


(r) - ruki
( _ ) - između zagrada su imena potencijalnih pojačanja

Čini se da će Rivers imati dovoljno dubine i defanzivno paklenu ekipu, prva opcija u napadu će jasno biti Kavaj Lenard, druga Pol Džordž, koji je pokazao da može da bude u senci nekog igrača, kao što je bio druga opcija Oklahome, pa je i dalje imao MVP sezonu.

Nikola Vucevic Lu Vilijams Orlando LA Klipersi

Tu je i Lu Vilijams, koji će sa klupe donositi gomilu poena, mladi bekovi će imati dosta otvorenih šuteva, na njima je da ih u što boljim procentima pogađaju, dok će u reketu Rivers imati mlade i energične igrače, spremne da "poginu za tim" u svakom trenutku.

Mogu ovi Klipersi mnogo, da li i do titule?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_Goran_
Sunday, 07.07.2019
02:06

U kom svetu je Džordž cetvorka, odnosno PF ?

avatar
Bookmaker81
Saturday, 06.07.2019
21:10

Jaki su defanzivno, nema sumnje, mada Harel je u defanzivi prilicno limitiran. Sto se tice Kavaja i Dzordza, to su 2 slicna igraca, cak igraju i na istoj poziciji, iako ste vi Dzordza stavili na PF, nema on masu da parira ozbiljnijim cetvorkama pod kosem, bez obzira na sve kvalitete. Po meni treba im startni plej koji je dobar asistent i jaca petica. Beverlija vise vidim na dvojci ili u rotaciji. Mislim da ce se oslanjati na poene iz tranzicije. To bi onda Harela postavilo kao startnog centra jer je atleta i moze veoma dobro da istrci kontru.

avatar
Red blood
Saturday, 06.07.2019
20:01

Zbog nacina na koji ameri posmatraju kosarku,Rasel je bio prva zvezda tima,ali jasno je da je Dzordz bio daleko najbolji igrac..