Podgorička lekcija Zvezdi u ''Pioniru''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2020.
19:53
Izvor: Sportske.net

Derbi rešen u dramatičnoj završnici, Zvezda ostala praznih šaka.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

U derbiju devetog kola ABA lige, košarkaši Budućnosti su kao gosti savladali Crvenu zvezdu u hali ''Aleksandar Nikolić'' u Beogradu sa 67:65. Podgoričani su tako ostali jedina neporažena ekipa od početka sezone u ABA ligi.

Veći deo prvog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri dva tima, smenjivali su se u vođstvu jedni i drugi, pri čemu prednost koju su sticali je bila uglavnom minimalna.

Ipak, kako je utakmica odmicala tokom prve dve četvrtine, jedan igrač je prteuzeo glavnu ulogu na terenu - plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović, koji je nemilosrdno punio Zvezdin koš i za koga trener crveno-belih Saša Obradović nije imao rešenja tokom prvih 20 minuta igre.

Ivanović je bio ubedljivo najefikasniji akter meča u prvom poluvremenu, kada je stigao do čak 20 upisanih poena, a Budućnost je u finišu druge četvrtine uspela da svoju prednost učini nešto ubedljivijom - 44:39 bilo je u korist Podgoričana na poluvremenu.

Na drugoj strani, izostao je očekivani poenterski učinak Lojda u prvom poluvremenu, van ritma je bio i O'Brajant, a Lengston Hol je očigledno imao nekih problema, s obzirom da je samo dva i po minuta proveo na terenu i za to vreme upisao tri poena.

Početkom drugog poluvremena, Budućnost je stigla i do osam poena viška - 49:41, ali je Nikola Ivanović prekinuo svoju košgetersku seriju iz prvog poluvremena.

To je Zvezdi olakšalo posao u nastavku i početkom poslednje četvrtine uspela je da povede sa 58:56. Ali, Kobs je bio sve zapaženiji kod gostiju, koji nisu dozvolili Zvezdi da u tim trenucima stekne značajniju prednost.

Tokom drugog poluvremena bilo je i sve više promedbi na suđenje, uglavnom od strane domaćih, pa je u jednom trenutku i Zvezdina klupa kažnjena tehničkom greškom i utakmica je donekle izgubila visok ritam.

Ipak, bilo je jasno da ćemo gledati dramatičnu završnicu, a Budućnost je trojkom Popovića povela sa 65:60 na oko tri minuta pre kraja. Minut kasnije, Apić sa linije penala vrača ''plus pet'' u korist Podgoričana - 67:62.

O'Brajant na drugoj strani pogađa samo jedno slobodno bacanje, potom su usledila dva loša napada na obe strane, pa još jedan neiskorišćen napad ekipe Budućnosti, ali je vreme radilo za goste, koji su i u poslednjih pola minuta ušli vođstvom 67:63.

Volden je tada iznudio prekršaj, pogodio oba bacanja i smanjio na 67:65, što je bio i konačan rezultat.

Zanimljivo, Zvezda je odlučila da ne pravi faul u poslednjem napadu, koji je Budućnost iskusno potrošila do samog kraja, pa je Zvezdi ostalo da pokuša samo preko Davidovca sa svoje polovine da spreči poraz, što mu nije uspelo.

NIkola Ivanović je ostao na 20 poena iz prvog poluvremena, Kobs ga je pratio sa 11, a u Zvezdi najefikasniji Davidovac sa 13 i Ročesti sa 11 poena.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 07.12.2020
09:42

Nista zato, idemo dalje!

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 07.12.2020
03:14

Jedini nacin da kk partizan igokea dobijw u derbiju

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.12.2020
11:55

Kojem Derbiju? Nema toga vise.

avatar
babaroga
Saturday, 19.12.2020
10:34

Nikad ga nije ni bilo. Vi ste ga izmislili. Ne dozvoljavaju mi da okačim ovde intervju koji je pokojni Dražen dao kad je otišao preko bare. I bio je veoma jasan: utakmice sa Zvezdom su bile derbi, praznik košarke, davao sam 150% sebe. Partizan je nametnut i ne bi ni trebalo da se poredi sa nama. Umeš ti sa računarom, pretraži i naći ćeš sam.

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 06.12.2020
22:08

Da bi se dobile ovakve utakmice moraju procenti šuta da budu veći i da se pogađaju otvoreni šutevi jer ako se dođe u situaciju da se sudije pitaju neće izaći na dobro i ovo nije prvi put ove sezone,protiv svake ekipe je isto,jednostavno cela liga je protiv Čovića a sve ih predvodi Bokan sa hrvatskim i slovenačkim sudijama.Ima li još neko da sudi Zvezdi osim pukla i ovog hrvata.

avatar
Realni Arthur
Sunday, 06.12.2020
21:11

Ovakve utakmice gubis samo kad imas loseg trenera, ili boljeg trenera druge ekipe. Jasno ko dan, mi ove godine sa ovakvim trenerom treba polako da se spremamo i da prihvatimo neku novu realnost, a to je ponovice se ona godine, Alipmpije!Ali nema veze, pratim kosarku 45 godine, eto imao sam tu srecu da pratim uzivo Kicanovica, Slavnica, Jerkova, Delibasica a isto i one velicine od trenera:Novosel, Zeravica, Duda, Tanjevic, ... ali nikada nisam doziveo da vidim kako neki trener gubi dva poena prednosti i igra odbranu do kraja napada, eto i ovo doziveh sa magom Obradovicem! Nema sta, cestitke ekipi Buducnosti na pobedi i naprvom mestu i domacinstvu za finale. Ja se plasim da je ovo tek pocetak jer ce nas Cedevita odrati, pa mi smo Megu i Partizan na cistu srecu dobili, ne na znanje ,ali na zalost, ni na kvalitet! Ja bih bio mnogo srecan ako bi mogli da sacuvamo 2 poziciju, ali zapamtite bice mnogo tesko, a za prvo vise ni ne sanjam zato sto zaista Buducnost je najbolja i na rosteru a i na trenerskoj klupi imaju pravog majstora, sto je i dokazao i protiv Partizana i protiv nas. Mijovic je trenutno najbolji trener lige, a posle njega je Filipovski (ali Partizan zaista ima slab tim) pa Pavicevic i posle ovih dolazi nas Obradovic, sa nekim slodnim timom posto Buducnost je kvalitetniji u svakoj poziciji od nas, od trenera pa do igraca). Zato kazem, ove godine kako trenutno igraju Zvezda i Partizan, mozemo mnogo lako da gledamo finale Buducnost -Mornar, sto naravno da ne bih nikad pozeleo, ali sta je tu je!

avatar
ViniciusJR
Monday, 07.12.2020
00:42

Bravo za komentar. Ovo sam isto ja rekao jos negdje na pocetku sezone, ali dobih minusa hiljadu. Selekcija Zvezde me strasno podsjetila bas na selekciju koju je Buducnost napravila prije 2 god nakon titule, kad je bila u EL, previse stranaca, uglavnom jaka imena koja nijesu ni blizu nekog svog vrhunca karijere, atmosfera i hemija u timu losa...jedino, ocekivao sam vise od Obradovica. Buducnost ove godine prvi favorit, ovo je bas dobro napravljena selekcija svakog pojacanja, jedino je Von bio promasaj, ali su reagovali na vrijeme. A sto se tice drugog, rekao bih da ce to biti Zvezda ili Cedevita...Mornar ipak tesko da sa ovom kosarkom moze vise od plej ofa. Nadam se da ce mi odobriti sportske ovaj odgovor na komentar, jer me bojkotuuju (bez razloga) vec duze vrijeme. Pozdrav

avatar
babaroga
Saturday, 19.12.2020
10:40

Eno na ulebu stoji da Zvezda ima budžet 9,2 a partizanke i Budućnost 9,4. Dakle, izvor jasan. Ajd da čujemo tvoj izvor i precizne cifre. I da, ajd da čujemo i te prejake cifre za onu trojicu što pominješ, moji izvori u klubu možda zaboravili šta su potpisali.

avatar
ViniciusJR
Monday, 14.12.2020
20:12

Sta se cimas, jesam li ja davao izjave pred pocetsk sezone ili vasi celni ljudi. Vas direktor je rekao sta su ciljevi ove sezone. Pa je rekao jednu cifru za budzet, pa je na eurhops izasla druhs informacija, pa je onda isti taj direktor "pojacao" malo tu cifru a opet pobjegao od one koja je izasla na vidjelo. Igrom slucaja, pouzdank znam kolika je zarada Lojdu, O brajantu i Voldenu, i to su zestoke cifre za Aba ligu. I nije to sporno, daj Boze da svi u Aba imaju 5 puta jace budzete, ali zasto se sklanjate od toga cim rezultati nisu kao sto se ocekuju.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 11.12.2020
07:36

Daj brate kako tako izmisljate neke stvari. Kakvim velikim budzetom? Gde su igrali ovi igraci sem Lojda? Ko je taj Hol i gde je igrao? Ko su Diop, Kuridza? Terri ima 3 sedenja na klupi NBA lige, Volden nije los ali i njegova kosarkaska istorija nije specijalna. Mi imamo samo dva igraca a to su Lojd i ovaj nesretni O’Brajant da kazes da su nesto prosli i da mogu da naprave razliku, i donekle Volden koji je odlican ove godine. Vi od muke i vase nemoci se tesite tim nekim Zvezdinim budzetom i da je to neka razlika, vi 5 godina ne igrate nista pa ne znam odakle vam toliki budzet i ovi igraci, al dobro to vi ne vidite, vidite samo budzet Zvezde nazalost. Imate 5 poraza iz 9 kola, jos 2 izgubite ni F4 necete imati i dalje pricate o Zvezdi i iznosite neistine bi li se valjda malo utesili.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 08.12.2020
14:48

Necu reci da totalno nijesi u pravu. Licno volim Partizan, kosarkaska su institucija, ali od stare slave se ne zivi. I meni je zao sto su Partizan vodili nesposobni ljudi, sto se nije naslo sluha za takav tim na nekim vecim nivoima odlucivanja, i to nije u redu. Ali ja govorim od sadasnjosti, a ja ti sad kazem, ti slobodno zapamti, ovaj Partizan ove godine je ocajan i 99% nece dokuciti ni plej of.

avatar
svojnasvome
Monday, 07.12.2020
15:19

Prijatelju nikad ali nikad ne otpisuj najvećeg, nikad ne otpisuj kkp jer to sto on ima, budućnost, cz mogu da sanjaju i jedini razlog zašto su tu gde jesu je patronat država i direktno i beskrajno finansiranje od strane države Srbije odnosno države Crne Gore

avatar
Consigliere 1927
Monday, 07.12.2020
01:28

Za nesto se slazem, za nesto ne. Nije Buducnost nikakva ekipa da bi ti od nje pravio bauka, a pogotovo ni trener im nije neki reprezentativan. Postoji i revans, a bome ima i dosta da se igra. Mislim da Bucucnost nije kvalitetnija od Zvezde, a to cemo na kraju videti ko je u pravu, ovo su dobili na cistu srecu i Obradovicevu gresku gde ih pusta cao napad na kraju utakmice. Ostalo, nista oni od nas bolji nisu bili, dobili su nas na ta sigurnija slobodna bacanja i te ludacke trojke preko ruku sto su pogadjali... Da sad sam video neku spektakularnu igru Buducnost i nisam bas, a i oni su se provukli i protiv Partizana kao i danas protiv Zvezde.

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 06.12.2020
21:10

Mnogo nepotrebnih stranaca koji nemaju kvalitet. Sudjnje sramno kao da su oni domacini. Teri nam ne treba!

avatar
deki trbic
Sunday, 06.12.2020
21:55

Uvek su sudije krive kada izgubite ahahahahahah

avatar
Consigliere 1927
Friday, 11.12.2020
23:22

I protiv vas su nam bile krive pa smo vas mesto 10 dobili jedva 1 razlike...

avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 06.12.2020
21:03

Sramna igra Zvezde.

avatar
Lol xxxxxxxx
Sunday, 06.12.2020
21:00

Kuzimica placaju da igra 6 7 minuta po utakmici? Zasto je onda oteran Stimac koji je doprinosio dosta prosle godine igrao dosta? Teri ako ce da pravi razlike samo protiv Cibone Igokee onda nam ne treba. Opet slicne greske sa strancima ko prosle godine i osim malcice boljeg skora u ABI ja ne vidim pomak u odnosu na proslu sez.

avatar
nemam pojma
Sunday, 06.12.2020
20:58

Nešto vam tabela ne štima već od prve ekipe. Zar nije 8:1, a ne 8:0?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 06.12.2020
20:57

Dobra ti je tabela.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 07.12.2020
16:40

Hahah kakav nick :D originalan :D ja iako te jako 'mrzim'😂 minuse ti ne dajem samo se raspravljam:) salim se Rele daleko bilo da mrzim bilo koga.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 08.12.2020
15:41

Vidis, ja i nisam bas toliko dobra osoba, kod mene je sve po zasluzi:-D