Podgorica na nogama, na Partizan hoće 10.000 navijača!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 20. mart 2015.

 • 17:51

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predstavnici KK Budućnost Voli saopštili su u petak da je interesovanje ljubitelja košarke za meč sa Partizanom takvo da bi stadion "Pod Goricom" bio mali da primi sve one koji žele u "Moraču".

Podgorica na nogama, na Partizan hoće 10.000 navijača!
Dva dana uoči derbi susreta 26. kola regionalne košarkaške lige koji će u Podgorici odigrati KK Budućnost VOLI i KK Partizan NIS javnosti su predočeni detalji koji se tiču organizacije, bezbednosnih aspekata meča i prodaje karata.

Pred crnogorske medije izašli su direktor KK Budućnost VOLI Slavko Radulović, Duško Koprivica - načelnik za javni red i mir Uprave policije i Marko Šegerec - generalni sekretar kluba.

Njih trojica su medijima predočili sve relevantne podatke koji se tiču organizacije i bezbednosnih aspekata utakmice a svakako da su te teme nešto što interesuje i one koji navijaju za Partizan NIS.

"Ovo je utakmica visokog rizika, Uorava policije je preduzela sve mere da ovaj sportski događaj prođe u najboljem redu. Siguran sam da ćemo obezbediti stabilan javni red i mir, sačuvati ličnu i imovinsku sigurnost svih koji se nađu u dvorani 'Morača' i obezbediti da ovaj sportski događaj protekne u najboljem redu" rekao je Duško Koprivica a prenose "Vijesti".

Utakmicu visokog rizika koja će odlučivati o pitanju konačnog plasmana na tabeli uoči početka plej-ofa obezbeđivaće 210 redara uz pomoć pripadnika policije.

Važno je napomenuti da će sva mesta u hali biti numerisana, kao i da će utakmici prisustvovati 4.200 ljubitelja košarke.

"Partizan je mamac za publiku i naš klub je sa ostalim segmentima koji su uključeni u organizaciju meča, sve učinio da u utakmici visokog rizika obezbedimo sigurnost svim ljubiteljima košarke u 'Morači'" počeo je svoj deo izlaganja direktor Budućnosti.

Slavko Radulović predočio je podatak da je za nedeljnu utakmicu trebovano 10.000 karata i da bi čak i stadion "Pod Goricom" bio mali da primi sve one koji su želeli na meč poslednjeg kola ligaškog dela ABA lige između Budućnosti i Partizana.

"Veliko je interesovanje za meč, da je i fudbalski stadion pod Goricom, bio bi mali da primi sve zainteresovane. Primili smo preko 10.000 zahteva za karte, a nismo u mogućnosti da svima izađemo u susret. Izvinjavamo se zbog toga kako navijačima Budućnosti, tako i navijačima Partizana, kojih u Crnoj Gori itekako ima" istakao je Radulović.

Spekulisalo se prethodne nedelje da se karte za utakmicu između Budućnosti i Partizana neće naći u slobodnoj prodaji a tu informaciju u petak je potvrdio generalni sekretar crnogorskog kluba.

"Štampan je standardan broj ulaznica, pošto je čitava sala numerisana. U pitanju je 4.200 karata. Klub će u subotu izaći sa preciznim obaveštenjem oko neke eventualne prodaje karata, mada su šanse male da je bude" zaključio je Marko Šegerc.

Jasno je da šampiona Srbije u "Morači" očekuje pravi pakao što će borbu za drugu poziciju na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu učiniti dodatno težom.

Derbi susret 26. kola ABA lige između Budućnosti i Partizana zakazan je za nedelju, 22. mart, sa početkom od 19 časova.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari