Počinje prava trka za sjajnog košarkaša - Budućnost ga želi, hoće li se još neko umešati?

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2018.
18:23
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Još pre Nove godine najavljeno je da će nekadašnji NBA igrač promeniti klub, a od danas je to izvesno, pošto je i zvanično postao slobodan u izboru nove sredine.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dvadesetdevetogodišnji američki košarkaš Ostin Dej (211 cm) danas se i formalno rastao sa izraelskim Hapoelom iz Jerusalima.

Iz ovog kluba je stigla zvanična potvrda da Dej više nije njihov igrač, pa je praktično postao slobodan u izboru nove sredine.

O njemu smo već pisali uoči novogodišnjih praznika, kada se pojavila informacija da je podgorička Budućnost zainteresovana za njegove usluge.

Sada će im put ka ovom igraču biti potpuno otvoren, ali je veliko pitanje da li će se još klubova uključiti u trku za njegov potpis.

S obzirom da je prošle godine igrao u Galatasaraju, nema sumnje da će Dej pokušati da pronađe angažman u nekom evroligaškom klubu, a ako u tome ne uspe, Budućnost bi takođe mogla da bude primamljiva opcija, imajući u vidu njihov kvalitet ove sezone i da im za sada odlično ide i u ABA ligi i u Evrokupu.

U prilog tome, ''Vijesti'' prenose da je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan najavio pojačanje na pozicijama četiri ili pet, a Dej bi svakako bio odličan izbor.

Podsetimo, Ostin Dej ima višegodišnje NBA iskustvo, igrao je u Detroitu, Memfisu, Torontu, San Antoniju i Atlanti.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 03.01.2018
21:59

Ovo je top igrac ali isto tako i igrac usijane glave i vrlo problematicne radne etike (bar ga je slicno opisao Micov). Ne verujem da ce Dzile rizikovati sa atmosferom u svlacionici zarad kvaliteta koji ovaj covek nesporno poseduje.