Počinje ludilo u NBA, gotovo pola lige bez angažmana, evo koji igrači će napraviti pometnju!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 30.06.2019.
16:00
Izvor: Sportske.net

Timovi iz najjače svetske lige će od večeras i zvanično moći da potpisuju slobodne igrače.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Interesantan je podatak da će od večeras čak 40% NBA igrača biti bez angažmana.

Potpisivanje slobodnih igrača ili agenata postaje sve napetije i zanimljivije, a ove godine bi brojne granice mogle da budu pomerene.

Svi se pitaju gde će završiti Kevin Durent, Kavaj Lenard, Kajri Irving, Džimi Batler, D'Anđelo Rasel, Kemba Voker, Klej Tompson, Tobajas Heris, Kris Midlton i mnoge druge NBA zvezde.

Pisali smo juče, Durent ima četiri opcije, dok bi Kavaj Lenard mogao da kompletira jednu od najjačih "velikih trojki" u istoriji NBA lige.

Pojavile su se i konkretne informacije vezane za sudbine Kajrija Irvinga i Kembe Vokera.

Kako stoje stvari, Irving će karijeru nastaviti u Bruklin Netsima.

Kajri Irving

On je zakazao razgovore sa predstavnicima ove franšize, očekuje se da dogovori četvorogodišnju saradnju tešku 141 milion dolara.

Što se tiče Vokera, upravo će čovek koji je celu karijeru proveo u Šarlotu naslediti Irvinga u redovima Boston Seltiksa.

On je navodno obavestio upravu Hornetsa da će prihvatiti ponudu Bostona, poput Irvinga i on će potpisati maksimalan četvorogodišnji ugovor težak 141 milion dolara.

Šarlot je mogao da mu ponudi "supermaks" ugovor težak čak 221 milion dolara na pet godina, ali je činjenica da bi sa "Keltima" mogao da se bori i za prsten prevagnula.

Kemba Voker Dramond

Dalje, očekuje se da Klej Tompson ostane u Golden Stejtu, on je navodno pristao da parafira petogodišnji ugovor težak 190 miliona dolara sa "Ratnicima".

Džimi Batler ima opciju da ostane u Filadelfiji, ali se čini da bi bivši košarkaš Čikaga i Minesote radije promenio sredinu.

Hjuston Roketsi su zainteresovani, nemaju prostora da ga potpišu kao slobodnog agenta, nadaju se da bi mogli da ubede Filadelfiju da sa Batlerom potpiše četvorogodišnju saradnju, da bi potom u trejdu sa trećim timom angažovali sjajnog krilnog košarkaša. Moraće u tom slučaju da se odreknu dvojice od sledeće trojice košarkaša, Klinta Kapele, Pi Džej Takera i Erika Gordona.

Lejkersi su blizu dogovora sa D'Anđelom Raselom, koji je izrazio želju da ponovo sarađuje sa "Jezerašima", u slučaju da se Ol-star plejmejker vrati u "Grad anđela", "Jezeraši" bi ostali bez mogućnosti da dovedu Kavaja Lenarda, o toj opciji smo pisali OVDE.

Rasel

Mediji u SAD navode da bi u slučaju da odaberu Rasela, Lejkersi mogli da dovedu i DeMarkusa Kazinsa, koji je gotovo čitavu sezonu proveo van stroja zbog povrede, na kraju mu se nije isplatilo potpisivanje ugovora na godinu dana sa Voriorsima, tokom kojih je zaradio 5,3 miliona dolara, jer nije osvojio prsten, a pritom je da bi za "Ratnike" potpisao odbio maksimalan ugovor od Pelikansa.

Dakle, Lejkersi biraju, Kavaj Lenard za stvaranje moćne trojke ili Rasel i Kazins, sa kojima bi dobili izvrsnu petorku.

Kavaj Lenard

Tobajas Heris takođe ima opciju da ostane u Filadelfiji, ali je za njegove usluge interesovanje pokazao Denver.

Ipak, Nagetsi su odlučili da zadrže Milsapa još godinu dana, pa je pitanje da li mogu da pronađu prostora za još jedan veliki ugovor, te je utisak da bi Heris mogao da ostane među Siksersima.

Interesantno je i da je Nikola Mirotić odbio ugovor od 45 miliona dolara koji mu je ponudila Juta, kako bi potpisao za Barselonu, a kada vidite koliko su mu Katalonci ponudili, shvatićete i zašto se odlučio na ovakav potez.

Bojan Bogdanović bi zato mogao da završi u Solt Lejk Sitiju, više o tome čitajte OVDE.

Kada je Kris Midlton u pitanju, teško je poverovati da će Baksi dozvoliti sebi da ostanu bez sjajnog šutera, koji je pritom i najbolji prijatelj Janisa Adetokumba, prve zvezde Milvokija i novog MVP-a najjače košarkaške lige na svetu.

Među slobodnim igračima je i Boban Marjanović, videćemo kakva će biti njegova sudbina i da li će nastaviti da prati svog dobrog prijatelja Herisa. Ukoliko tako bude, čini se da bi i Bobi mogao da ostane u Filadelfiji, u kojoj je odlično prihvaćen.

Od igrača sa ovih prostora, među slobodnim agentima je i Nikola Vučević, mada je sva prilika da će potpisati novi ugovor sa Orlandom, Ivica Zubac bi mogao da napusti Kliperse.

Jasno, još veliki broj igrača traži nova uhlebljenja, kao što smo napisali, prema informacijama iz SAD, oko 40% NBA košarkaša će večeras uplivati u slobodne vode.

NBA timovi će od ponoći moći da potpisuju slobodne igrače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke