Počinje Evroliga, Zvezdina ekipa još nije formirana - Nekompletni u Istanbulu

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.10.2020.
16:28
Izvor: Beta

Trener košarkaška Cvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da njegovu ekipu čeka teška utakmica u Istanbulu protiv Fenerbahčea, na početku takmičenja u Evroligi, ali da će taj meč crveno-beli odigrati borbeno.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak od 19.45 u Istanbulu protiv Fenerbahčea, u prvom kolu Evrolige.

"Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene izmedju dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu.

Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao", rekao je Obradović za klupski sajt.

Trener crveno-belih naveo je da ekipa nije još formirana, ali da želi da odigra borbeno.

"Nismo imali ozbiljniju proveru sa nekim evroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu i zbog toga nam mnogo nedostaje onaj meč sa Efesom u Antaliji.

Pripremali smo se tokom leta u novim kovid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još spreman, ekipa još nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bismo sebi dali šansu u Istanbulu da dodjemo do rezultata", rekao je Obradović.

Košarkaši Zvezde popodne putuju u Istanbul, nekompletni, bez Emanuela Terija.
-
Baner 10
-
Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je Fenerbahče jaka ekipa koju predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov i podsetio da su crveno-beli poslednju takmičarsku utakmicu odigrali protiv Makabija, pre šest i po meseci.

"Novi početak, sada u vrlo specifičnim okolnostima, bez publike, ali ipak na gostujućem parketu u Istanbulu. Ekipa Fenera jeste doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla, uvek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu na startu.

Ostali su neki vrlo važni igrači, počevši od De Koloa i Veselija. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takodje doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani kao tim, ali očekujem da se borimo", naveo je.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 01.10.2020
18:53

Još nije formirana ekipa a imaju 35 igrača pod ugovorom... a najjače je da svi žele da se pokažu na početku pred svojim navijačima kojih neće biti na tribinama.Smehotres.