Počinje Evroliga, Zvezda otputovala u Atinu - Uz poruke Tomića i Čovića pogledajte i kompletan kalendar mečeva!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2019.
13:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Posle neočekivane opomene u Superkupu ABA lige, Zvezda će već u Atini pokušati da pokaže kako je to bila samoprolazna slabost.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Nova sezona za košarkaše Crvene zvezde počela je senzacionalnim porazom od Primorske u četvrtfinalu ABA Superkupa, ali mnogo važniji izazovi tek očekuju šampiona Srbije i ABA lige.

Prvi je već sutra, u četvrtak od 21 časova u ''OAKA'' areni u Atini, gde će Zvezda u prvom kolu Evrolige odmeriti snage sa domaćom ekipom Panatinaikosa.

Zvezdina ekspedicija danas je otputovala u glavni grad Grčke, a svoja očekivanja je u izjavi za klupski sajt otkrio trener Crvene zvezde Milan Tomić.

''Očekuje nas utakmica protiv velikog protivnika, znamo kakvu je ekipu Panatinaikos oformio pred ovu sezonu. Međutim, to ne znači ništa, idemo da odigramo dobru utakmicu svih 40 minuta kako bi došli do što boljeg rezultata i do pobede.

Panatinaikos je sastavljen od dosta iskusnih, evroligaških i NBA igrača, ali mi gledamo nas i borićemo se. Imali smo dve tri povrede u pripremnom periodu, sada su svi spremni za utakmicu, i svima je drago što će biti deo Evrolige u ovoj sezoni.

Naš cilj je da prikažemo Crvenu zvezdu u što boljem svetlu", izjavio je Tomić, ne želeči da daje prognoze Zvezdinih mogućnosti ove sezone u Evroligi.

Slično razmišlja i plejmejker Filip Čović, koji smatra da će seforma crveno-belih podizati na sve viši nivo kako sezona bude odmicala.

''Želim prvo da nam poželim sreću na startu sezone i u Evroligi. Svaki početak je kao i uvek, specifičan i težak, čeka nas tvrda i teška utakmica, igraće se agresivno sa obe strane, i pred puno navijača u njihovoj dvorani.

Moramo da budemo skoncentrisani od samog starta, spremni fizički i psihički, moramo da budemo čvrsti i da pariramo u svim segmentima igre. Što više bude odmicala sezona, što više budemo trenirali i igrali, biće sve bolje. Kada igrate u Crvenoj zvezdi znaju se ambicije na svim poljima, u svim takmičenjima'', konstatovao je Čović.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke