Počinje Evrokup, da li je Trinkijeri u pravu, Partizan u najtežoj grupi?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.09.2019.
15:00
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da su crno-beli u teškoj grupi u Evrokupu, da će svaka utakmica biti važna i istakao da njegova ekipa mora ići korak po korak.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crno-beli su se odmah po osvajanju Superkupa ABA lige u Zagrebu uputili ka Veneciji, gde će sutra započeti učešće u Evrokupu.

"Imamo jako tešku grupu, možda najtežu (Partizan, Venecija, Lokomotiva Kubanj, Ritas, Limož, Tofaš prim. aut.), što znači da će svaka utakmica biti važna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada četiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Moramo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu, ne razmišljati previše, nego igrati črvsto kod kuće i na strani i boriti se", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Crno-beli su se odmah po osvajanju Superkupa ABA lige u Zagrebu uputili ka Veneciji, gde će sutra započeti učešće u Evrokupu.

Utakmica protiv šampiona Italije, Venecije, igra se u dvorani "Đuzepe Taljericio" od 20.00.

"Imamo dosta novih igrača, dosta njih nikada nisu igrali Evrokup. Venecija ima jako dug roster, prvaci su Italije, iskusni, skupa su pet godina i biće zanimljivo", rekao je trener crno-belih.

Jedan od igrača koji će prvi put igrati u Evrokupu je i Ognjen Jaramaz.

"Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da ja prvi put igram u ovom takmičenju, ne mogu da definišem svoja očekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom slučaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro", rekao je Jaramaz.

"Prvi protivnik je Venecija, šampion Italije i mislim da će biti veoma neizvesno, ali da možemo do pobede", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke