Počinje borba za 'Žućkovu levicu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.02.2016.
11:23
Izvor: Sportske.net

Dvema četvrtfinalnim utakmicama zakazanim za četvrtak u Nišu počinje završni turnir "Kupa Radivoja Koraća". Branilac trofeja i glavni favorit je Crvena zvezda Telekom, dok svoju šansu vrebaju Partizan i Mega Leks.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Grad Niš i hala "Čair" u naredna četiri dana biće domaćini završnice nacionalnog Kupa koji od 2003. godine nosi naziv "Kup Radivoja Koraća".

Kao i prethodnih godina, mesto na završnom turniru nacionalnog Kupa obezbedile su srpski timovi koji nastupaju u ABA ligi, odnosno četiri ekipe iz Košarkaške lige Srbije.

Ove godine ćemo u Nišu imati i debitanta Smederevo, dok su ostali učesnici već imali prilike da se bore za trofej u nacionalnom Kupu.

Shodno propozicijama takmičenja u četvrtfinalu nisu mogli da se ukrste timovi iz ABA lige, odnosno klubovi koji nastupaju u Košarkaškoj ligi Srbije, pa smo na žrebu dobili sledeće parove:

četvrtak
17.00 Mega Leks - Konstantin
21.00 Partizan NIS - FMP Železnik

petak

18.00 Metalac Farmakom - Borac
21.00 Crvena zvezda Telekom - Smederevo

Žrebom je odlučeno da se u polufinalu ukrste pobednici duela Mega Leks - Konstantin/Metalac Farmakom - Borac, odnosno Partizan NIS - FMP Železnik/Crvena zvezda Telekom - Smederevo.

Poslednje tri godine trofej je osvajala ekipa Crvene zvezde Telekom koja će i ovoga puta biti favorit, s tim što ekipe Partizana i Mega Leksa vrebaju svoju šansu kao favoriti iz senke.

Kada se uzme u obzir razlika u kvalitetu između timova koji igraju u ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije jasno je da bi eventualni poraz neke od ekipa iz Jadranske lige u četvrtfinalu bio ravan senzaciji iako u 40 minuta borbe svako ima pravo da traži svoju šansu.

Recimo i to da je Partizan najviše puta osvajao nacionalni Kup, čak 13 puta, s tim što je poslednji trofej uzeo 2012. godine pobedom nad Crvenom zvezdom u hali "Čair".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 18.02.2016
14:21

Prenos će biti na Areni

avatar
Dropkick Murphys 01
Thursday, 18.02.2016
13:31

Uzimamo Zucka u finalu sa Megom..Napred Zvezdo,u inat svima,uprkos svemu!