Počinje borba za titulu, Zvezda u zastrašujućoj plej-of seriji, večeras će biti i pojačana, ima li Partizan odgovor?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
09:45
Izvor: Sportske.net

Za razliku od prošle sezone, iznenađenja nije bilo, za titulu prvaka Srbije boriće se dva naša najjača kluba.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Izizimajući Partizanov poraz od FMP-a u drugom meču polufinalne serije, pa i nešto jači otpor Mege protiv Zvezde, moglo bi se reći da su se Zvezda i Partizan ''prošetali'' do finala.

Finalna serija počinje večeras u 18 časova, Zvezda će biti u ulozi domaćina i ako dođe do majstorice imaće prednost domaćeg terena, jer je ostvarila bolji rezultat u ABA ligi od Partizana.

Crveno-beli su od početka sezone u Superligi Srbije zabeležili sve pobede, ukupno 12, dok je Partizan morao da odigra jedan meč više u polufinalu i zajedno sa ligaškim delom ima skor 12-1.

Međutim, mnogo je upečatljivija Zvezdina serija u plej-of mečevima poslednjih godina. Naime, crveno-beli su u plej-ofu domaće Superlige vezali čak 15 uzastopnih pobeda, a poslednji poraz doživeli su pre tri godine, kada su crno-beli slavili sa 75:72.

Zvezda je favorit i ovoga puta, to je pokazala i u ABA ligi, a dobra vest za trenera aktuelnog šampiona Milana Tomića jeste i oporavak centra Dušana Ristića, koji je imao povredu oka zbog koje je propustio nekoliko mečeva, ali prema poslednjim informacijama, on bi trebalo da bude spreman i biće velika pomoć Majklui Odžu u borbi sa Partizanovim centrima.

S druge strane, Partizan je i dalje bez Australijanca Lendejla, koji se nije ni vraćao iz Amerike i čiji transfer u Žalgiris bi konačno trebalo da se ozvaniči.

Ali, tokom Superlige, trener Andrea Trinkijeri je ukazao poverenje mladom centru Dušanu Tanaskoviću, a od ostalih, i novajlija Vasa Pušica je pokazao da ume da uđe u šutersku seriju.

Zvezda je u polufinalu ABA lige izašla kao pobednik u duelima sa Partizanom, narednih dana videćemo može li Partizan bez Lendejla da joj uzvrati na domaćoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
13:15

https://www.youtube.com/watch?v=-H2LRblf0rw

avatar
nemam pojma
Monday, 10.06.2019
13:14

O kakvoj zastrašujućoj seriji pričate? Protiv razvojnog tima su igrali trening utakmice, a protiv Borca u Čačku bilo gusto. U još par utakmica neubedljivo prvo poluvreme. Čovićeva ekipa je mnogo kvalitetnije odigrala ABA ligu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
13:19

PLEJ-OF seriji, brate:-D