Počinje ABA liga, FMP na premijeri!

Autor: Beta Beta
petak 02.10.2020.
12:09
Izvor: Beta

Posle mnogo nepoznanica i tenzija, utakmicom izmedju košarkaša FMP-a i Primorske danas počinje nova sezona u regionalnoj ABA ligi.

BETAPHOTO/ABA liga/FMP/MO
BETAPHOTO/ABA liga/FMP/MO

Povezane vesti

Posle mnogo nepoznanica i tenzija, utakmicom izmedju košarkaša FMP-a i Primorske danas počinje nova sezona u regionalnoj ABA ligi.

Pandemija korona virusa je početkom marta prekinula prošlu sezonu. Takmičenje je potom krajem maja i definitivno proglašeno završenim, bez novog šampiona i ispadanja u niži rang.

Sedam meseci kasnije i nakon burnih sednica Skupštine ABA lige i medijiskih prepucavanja, danas počinje nova sezona u kojoj će se za titulu regionalnog šampiona boriti 14 klubova.   

Prvi meč u novoj sezoni će danas od 18.00 odigrati FMP i Primorska.

"Očekuje nas teška utakmica jer čitav period iza nas je doneo po prvi put neke nove stvari u košarku zbog virusa koji vlada. Dugo nismo odigrali takmičarsku utakmicu, ali tako je i drugim ekipama. Mi ćemo se potruditi da odbranimo domaći teren, verujem u svoje igrače, dobro smo radili i spremni smo za start lige", rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

On je naveo da njegov tim utakmicu mora početi "mudro i bez jurnjave".

"Pokušaćemo da nametnemo naš tempo i uz maksimalnu koncentraciju tokom čitavog meča verujem da možemo nasmejani napustiti halu", rekao je Jovanović.
-
Baner 15
-
Parovi 1. kola ABA lige:

Danas:

FMP - Primorska (18.00)

Subota:

Igokea - Mega (17.00)
Budućnost - Split (19.00)
Partizan - Borac (21.00)

Nedelja:

Cedevita Olimpija - Krka (20.00)

Ponedeljak:

Cibona - Crvena zvezda (18.00)

Petak, 9. oktobar:

Zadar - Mornar (20.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke