Početak ABA lige neizvestan zbog novog slučaja koronavirusa?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 26.08.2020.
10:46
Izvor: Sportske.net

Trebalo je da organizuju prvi "balon", ali sada je i to pod upitnikom.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Nove loše vesti za ABA ligu.

Split, Zadar i Cibona trenutno imaju problema sa prisustvom koronavirusa, a toj listi klubova sa Jadrana pridružila se i Igokea koja se oglasila zvaničnim saopštenjem.

"KK Igokea obavještava javnost da je jedan igrač pozitivan na virus COVID-19. Prema odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka (GDPR), klub neće objaviti identitet zaražene osobe.

U skladu sa epidemiološkim protokolima, KK Igokea je odmah obavio testiranje svih igrača, članova stručnog štaba i zaposlenih koji su bili u kontaktu sa zaraženim igračem, poslije čega je utvrđeno da su svi ostali u klubu negativni na prisustvo virusa COVID-19.

Prema preporukama Higijensko – epidemiološke službe i Ministarstva zdravlja Republike Srpske, KK Igokea će za dva dana ponoviti testiranje, a svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu do tada će se pridržavati svih propisanih mera. U dosadašnjem radu, KK Igokea je sproveo sve epidemiološke mjere zaštite, u skladu sa uputama Higijensko – epidemiološke službe.  

O svim daljim koracima, KK Igokea će blagovremeno obavještavati javnost", objavio je klub iz Laktaša.

Igokea je prvi kandidat za organizatora prvog "balona" ABA lige ukoliko dođe do njega što bi moglo da poremeti organizaciju regionalne lige, uz činjenicu da klub čekaju i kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke