Počeo plej-of u Nemačkoj, Bajern do pobede na srpski pogon, Alba više nego ubedljiva

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.05.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Odigrana su i prva dva susreta u okviru doigravanja nemačke Bundeslige, do prednosti su došli dva najbolja tima iz regularnog dela sezone.

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna uspešno su otvorili doigravanje za sezonu 2017/18, kako su na svom terenu slavili sa 85-72 protiv Fraport Skajlajnersa.

Gosti iz Frankfurta su iznenadili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone na startu, pa su nakon 10 minuta igre imali 11 poena viška.

Ipak, Bajern se vraća u drugoj deonici, dobijaju taj deo igre sa 27-17 i na odmor odlaze sa pola koša minusa.

U trećoj deonici Bavarci dolaze i do preokreta, pred poslednjih 10 minuta imali su osam poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini su uspeli da zadrže prednost, pa su na kraju slavili i poveli sa 1:0 u seriji, igra se na tri pobede.



Blistao je Vladimir Lučić sa 21 poenom i sedam skokova, a pratio ga je fantastični Stefan Jović sa 16 poena i čak devet asistencija.

Po 14 poena dodalu su Buker i Bartel, dok je 13 poena imao Đedović.

U poraženom sastavu 22 poena Vebstera, 14 je dodao Robertson, dok je 11 upisao Morison.

Drugoplasirani tim iz regularnog dela sezone, berlinska Alba, slavio je na svom parketu protiv Oldenburga sa ubedljivih 114-88.


Već nakon 10 minuta je bilo jasno da se Oldenburg neće lepo provesti, domaćin je taj deo igre dobio sa 35-19.

Do poluvremena je postalo jasno da će Alba slaviti, samo je bilo pitanje sa kojom razlikom, kako su na veliki odmor otišli sa 26 poena viška.

U drugom delu su rutinski priveli posao kraju, pa tako vode sa 1:0 u seriji, koja se igra na tri pobede.

Svi igrači Albe su se upisali u listu strelaca, po 14 poena su postigli Gifi, Sikma i Pejton Siva, pola koša manje dodao je Radosavljević, dok su dvocifreni sa po 11 poena bili i Grigonis i Kliford. Stefan Peno je upisao sedam poena uz pet asistencija.

U redovima Oldenburga 20 poena je imao Masenat, 15 je ubacio Mekonel, 13 Rašid Mahalbašić, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Mur.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke