Počelo! "Vrisak" u Klivlendu, "Bradonjina" podvala šampionu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.10.2017.
08:00
Izvor: Sportske.net

Dvorana u Ohaju sleđena posle onoga što se desilo nakon pet minuta istočnog derbija, u Bostonu šok. Voriorsi zbunjeni, kao da im je neko ukrao pobedu!

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Sve je ostalo u senci povrede Gordona Hejvarda. Na debiju za novi klub, trajao je pet minuta, polomio zglob, pravi horor na otvaranju sezone. Šokirani Boston je poražen u Klivlendu 102:99, ali sasvim sigurno da je posle svega rezultat bio najmanje što ih zanima.

Kajri Irving je doskorašnjem klubu ubacio 22 poena, uspeli su da se vrate sa -18, ali ne i da pobede.

Lebron je u finišu rešio meč poenima, pa dobrom odbranom na Smartu. Zatim je asistirao Lovu za trojku. Meč je završio sa 29 poena, sada je sedmi na listi strelac svih vremena, počinje potera za Dirkom Novickim. Uz to "Kralj" je imao 9 asistencija i čak 16 skokova.

Hejvarda čeka operacija i duga pauza, veliki je to udarac za tim, on je bio jedan od najkrupnijih ulova na tržištu slobodnih agenata, potpisao je četvorodišnji ugovor vredan 128 miliona dolara...Pogledajte reakciju klupe Klivlenda...

Njegov vrisak nakon što su mu Smart i Lebron pali na nogu, zaledio je i domaću publiku, ali i saigrače koji su stali i na poluvremenu imali veliki minus. Na kraju, umalo da se vrate, ali što kažu Amerikanci, rupa je bila preduboka.

Napeto je bilo i u otvaranju na Zapadu, Hjuston je dobio šampiona, odlučio je "Bradonja" poenima u finišu. Stef Kari je promašio trojku za pobedu u napetoj utakmici, završnica je pripala Hjustonu postigli su četiri poena u poslednjem minutu, praktično to je bilo jedino vođstvo na meču, ispostavilo se da je preokret doneo i pobedu, do kraja šampion nije ubacio nijedan poen.

U stvari jeste, Durant je pogodio u poslednjem napadu, počelo je slavlje, ali je pregledavanje snimka pokazalo da je vreme isteklo, pa je pobeda otišla u Teksas.

Harden je uz 27 poena imao 10 asistencija, Hjuston je koristio samo osam igrača, ali je klupa, tačnije Gordon, Pi Džej Taker i Mba Mute dala 68 koševa. Kris Pol je dodao samo 4 poena, ispromašivao se, ali imao i 11 asistencija. Manje je igrao od očekivanog, vuče povredu, potrebno je stpljenje.

Kod Voriorsa koji su poslednju četvrtinu izgubili sa 14 razlike, Kari 22, Durant 20 uz 8 grešaka, Klej Tompson 19. Oni su šutirali 53%, pogodili više od od polovine trojki iz 30 pokušaja, ali pobeda im je iscurela kroz prste u užasnom poslednjem minutu. Ostali su u bez povređenog Drajmonda Grina u trećoj četvrtini i to je jedan od uzroka poraza, u timu nije bilo ni Igodale.

Golden Stejt - Hjuston 121:122
Klivlend - Boston 102:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke