Počelo! "Kandža" ščepala Lejkerse, produžetak u Kanadi!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.10.2019.
08:45
Izvor: Sportske.net

Otvorena NBA sezona ceremonijoj dodele prstenja šampionima, na drugom kraju Amerike, čovek koji je najzaslužniji za pomenutu svečanost, već uspostavio svoja pravila na Pacifiku!

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Prvi derbi u sezoni pripao je Klipersima.

Svakako da bolje otvaranje NBA nismo mogli da poželimo, mada su oba tima bila pomalo zarđala na startu, videlo se da su daleko od forme. Klipsi su bili bez Pola Džordža, ali to ih nije omelo da stignu do trijumfa.

Neverovatni Kavaj Leonard je završio sa 30 poena, klupa Klipersa je dala puni doprinos, četvorica su bila dvocifrena, Lu Vilijams je ubacio 21 poen.

Kod Lejkersa sem velike trojke niko drugi,. Dejvis je debitovao sa 25 poena, 10 skokova, 5 asistencija, Lebron bio blizu tripl-dabla, 18 poena, 9 skokova, 8 asistencija, Deni Grin je sasuo sedam trojki, završio sa 28 poena.

Ali, ostatak tima je dao samo 31 poen i čini se da su strahovanja kada je klupa Lejkersa u pitanju opravdana. Hauard je na povratku u klub, uz 3 poena, imao 6 šuteva, ako se po jutru dan poznaje neće se baš naigrati ove sezone.

U drugoj utakmici večeri, šampion Toronto je nakon produžetka slomio nove Pelikanse. Nije bilo Zajona, ali je Ingram ubacio 22 poena, iskusni Redik je dodao 16, beležimo i odličnu partiju pridošlice iz Fenera. Nikolo Meli je ubacio četiri trojke, meč završio sa 14 poena i 5 skokova. Ali, mladi tim Nju Orleansa je pokazao da će problem biti relativno neiskustvo. Vlasnici prstena su posle ceremonije uspeli da dobiju meč na krilima Freda Van Flita, odlaskom Leonarda njemu je svanulo, odmah je zabeležio rekord karijere, 34 poena, toliko je dao i sjajni Siakam, koji je imao 18 skokova. U finišu produžetka, pošto je DžejRu Holidej poravnao rezultat, usledila je serija šampiona 8:0, dve trojke koje su na kraju odlučile, to je bila jedina razlika.

Pelikansi su napravili 22 greške, ali jasno, ruke su im drhtale u nastavku i produžetku kada su prodali 12 lopti.

Toronto - Nju Orleans 130:122 pr.
LA Klipers - LA Lejkerse 112:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke