Počela ofanziva na Nakića, Srbija ili Hrvatska? Stigle prve informacije iz Zagreba!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2019.
18:16
Izvor: Sportske.net, index.hr

Posle maestralnih partija na završnom turniru juniorske Evrolige, ponovo je aktuelizovana priča o tome za koju će reprezentaciju igrati talentovani košarkaš Real Madrida Mario Nakić.

Screenshot/YouTube/BasketCantera.TV
Screenshot/YouTube/BasketCantera.TV

Povezane vesti

Ovaj sedamnaestogodišnji momak je sin nekadašnjeg košarkaša Partizana Iva Nakića, koji je ostao upamćen kao član Partizanove generacije koja je 1992. godine osvojila titulu prvaka Evrope.

Mario Nakić igra na pozicijama dva i tri, a u finalu juniorske Evrolige proteklog vikenda u Vitoriji je ubacio 33 poena protiv Mega Bemaksa.

Bukvalno odmah po završetku te utakmice, u medijima su počele nove spekulacije na temu da li će Nakić igrati za reprezentaciju Srbije, Hrvatske, ili Španije.

On za sada nije želeo da otkriva bilo šta na tu temu, ali jeste novi selektor Hrvatske Veljko Mršić.

On je u izjavi za tamošnji ''Index'' potvrdio da je već razgovarao sa Ivom Nakićem, da su dogovorili skori susret na tu temu, ali i dodao da je ipak Srbija favorit u ovoj trci, pogotovo što je i sa srpske strane već počela ''ofanziva''.

''Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju.

Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju.

Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i napraviti sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku'', izjavio je Mršić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Wednesday, 22.05.2019
05:53

Koliko god mi bilo žao jer ne igra za Srbiju, Dončićeva logika kojom se odlučio za Sloveniju je potpuno razumljiva. Odrastao je tamo, išao u školu, počeo da trenira, drugovi su mu tamo... Mislim da i Nakić slično razmišlja, tim pre što je Srbija ipak košarkaški ozbiljnija reprezentacija.

avatar
magister
Tuesday, 21.05.2019
22:15

Malo više pristojnosti i dostojanstva. Zašto se sve do te mere banalizuje? Mladić ima 17 godina. Pustite ga da živi, igra i napreduje. Što i radi. Dobio je poziv od selektora Srbije. To je dovoljno. Ako se odluči drugačije, znači da ima razloga za tako nešto i - tačka. Nek mu i u takvom slučaju bude sa srećom.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 21.05.2019
20:23

Mislim da će odabrati Španiju...

avatar
prike
Tuesday, 21.05.2019
18:45

Да је фудбал у питању, било би логично да се одлучи за Кроате. Овако, што би с коња на магарца, реално.

avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 22.05.2019
00:37

U pravu si, mada se bojim da će na kraju odlučiti da igra za špance.

avatar
Magija to smo mi
Tuesday, 21.05.2019
18:23

Ma neka igra za BiH, ako već ne može da se odluči:)

avatar
Sasha_Voj
Tuesday, 21.05.2019
19:16

Odlične vesti. To da se on ne može odlučiti su novinarske priče a ne istina.