Pobeda u pravi čas, Zvezda se osvetila Unikahi!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.03.2018.
21:01
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts slavili su u duelu 24. kola Evrolige, protiv ekipe Unikahe.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Izabranici Dušana Alimpijevića slavili su pred relativno praznim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" protiv čete Đoana Plaze, bilo je 80-76 u korist srpskog šampiona.

Otvorila je Zvezda susret u "Pioniru" sa 5:0, ali je Unihaka ubrzo stigla do prednosti.

Ipak, nova dobra serija "crveno-bele" odvodi na novih "+5", nakon trojke Lazića bilo je 11-6.

Usledila je zatim serija Unikahe, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nakon 10 minuta utakmica je vraćena na početak, bilo je 24-24, zahvaljujući poenima Enisa u poslednjoj sekundi kvartala.

U drugom kvartalu slična slika, igralo se u serijama na obe strane, nijedna ekipa nije imala više od pet poena viška, a na kraju prvog poluvremena puleni Dušana Alimpijevića ipak uspevaju da na prave razliku, na odmor se otišlo sa 40-37 u korist srpskog šampiona, ponovo je Enis postigao poslednje poene u četvrtini.

Zvezda sjajno otvara treću četvrtinu, preko Ročestija i Davidovca prave 7-0 seriju i odlaze na prvi dvocifreni višak (47-37).

Uspevala je Zvezda da ostane u rezultatskom suficitu do isteka 30. minuta, a onda je zahvaljujući Dilanu Enisu u poslednjih 10 minuta ušla sa dvocifrenim poenom viška. Sjajni Amerikanac je pogodio jedan težak šut u poslednjim sekundama deonice, pa je tako poenima zatvorio i treću četvrtinu, nakon prve dve (62-52).

Interesantano je i da je Zvezda večeras imala najslabiju podršku publike od početka sezone, više o tome OVDE.

Loše su Alimpijevićevi puleni otvorili poslednji kvartal, brzo su ušli u probleme sa faulovima, a Unikaha je polako topila prednost domaće ekipe.

Nisu "crveno-beli" mogli da pronađu rešenja u napadu, na svu sreću pa su košarkaši tima iz Malage bili dekoncentrisani, pa su na startu odlučujućeg kvartala promašili veliki broj slobodnih bacanja.

Prve poene za Zvezdu je u poslednjoj deonici postigao Milko Bjelica, pogodio je crnogorski košarkaš trojku, nakon tri i po minuta igre.

Prišli su nakon poena Mekaluma gosti i na minus od samo tri poena, igralo se u nastavku poen za poen, a onda je Lazić trojkom odveo Zvezdu na "+6", na oko tri minuta do kraja susreta.

Ipak, Unikaha se nije predavala, neizvesno je bilo do samog kraja, nakon poena Bruksa gosti iz Andaluzije su na 9,9 sekundi do kraja prišli na samo dva poena minusa.

Pogodio je potom Ročesti dva penala, uzvratio je Vačinski lakom trojkom, ali je do kraja susreta ostalo tek nešto više od jedne sekunde. Brzo su gosti faulirali Davidovca, on je pogodio oba penala i sve je bilo jasno u "Pioniru", Zvezda je upisala trijumf u važnom trenutku i još uvek ne odustaje od borbe za plasmana u Top 8.

Sjajan je bio Tejlor Ročesti sa 21 poenom, pratili su ga Milko Bjelica, koji je svih svojih 13 poena ubacio u drugom poluvremenu, kao i Feldin sa 11 i Branko Lazić sa 10 postignutih poena.

Kod gostiju 13 poena Vačinskog, po 12 su dodali Milosavljević i Džef Bruks.

Tako su se "crveno-beli" izjednačili sa Unikahom po učinku, imaju skor od 10 pobeda i 14 poraza, na šest kola do kraja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Saturday, 03.03.2018
10:31

Msm konacno pobeda,ihaaaa anree anree arivaaaaa :D

avatar
Aleksandar Aca Kovacevic
Saturday, 03.03.2018
06:24

pa imamo sanse ako pobedimo 5 partija i jednu izgubimo... bice skor 15 15 hah

avatar
djerambeograd
Saturday, 03.03.2018
00:23

Milko Bjelica je beogradsko dete i srpski košarkaš. Crnogorsko državljanstvo je uzeo jer je shvatio da u srpskoj reprezentaciji nema mesta za njega. Da li su onda, po vama, Ročesti i Enis - Crnogorac i Srbin ili Amerikanac i Kanađanin?

avatar
MALI PLAVI
Friday, 02.03.2018
23:41

Tibine nisu polu prazne, popunjeno je oko 80% kapaciteta dvorane, jedino što su navijači mnogo tihi. Al bolje da su tihi nego da plaćamo kazne zbog divljaka.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 02.03.2018
23:01

Dje je djeki trbic sa duhovitim komentarom?

avatar
Čeki
Friday, 02.03.2018
22:21

Dobro je sto je pobeda, ali da je bila jaca ekipa odrali bi nas, a takodje se vidi da kad napad stane uglavnom stane i odbrana. Igra koju igramo mi se ne svidja, a odbrana nije bila toliko dobra koliko smo srece imali sa njijovim promasajima. Sve u svemu, tanko i uz dosta srece.

avatar
Friday, 02.03.2018
22:08

Честитам !