Po Jokićevim notama, Denver u poteri za šampionom. "Popova" lekcija Dončiću!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.03.2019.
08:32
Izvor: Sportske.net

Nagetsi usvojili neke navike svog najboljeg igrača, uz pobedi nad Minesotom čak 40 timskih asistencija. Jedna od najslabijih partija Dončića od dolaska u ligu...

Photo/David Zalubowski
Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sveži Denver je do vrha napunio koš gostiju iz Minesote. Bili su to pravi Nagetsi, učinili su sve što je od njih tražio kouč Meloun, imali 40 timskih asistencija, prvi put u poslednjih šest godina.

Jokić je ubacio 18 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, odličan šut, Džamal Marej je dodao predvodio tim sa 30 poena, Milsap dao 23. Ovo je na neki način i osveta, ali i podsećanje da je Minesota prošle godine uskratila timu iz Kolorada plej-of.

Sada će Denver sigurno doigravanje, pitanje je sa kog mesta, kasne jednu pobedu za šampionom Voriorsima.

Portland je izbio na deobu četvrte pozicije na Zapadu sa Oklahomom, razbili su u poslednjoj četvrtini Kliperse na Pacifiku, MekKolum je dao 35 poena, Lilard i Nurkić po 20. Domaćin je ostao bez snage u poslednjem periodu koji su izgubili sa 20 razlike. Klipsi su sada sedmi i imaju pola procenta prednosti u odnosu na Jutu. Dali su i nadu Sakramentu koji pokušava na mala vrata da se domogne doigravanja.

DeMar DeRozan je sa 33 poena rešio meč u Dalasu, San Antonio se vratio na šestu poziciju, Oldridž je dodao 28 poena u državnom derbiju, na drugoj strani Dončić loš, 12 poena, 6 skokova i 7 asistencija, ali je izgubio čak 9 lopti. Sjajni Slovenac nije dao koš do finiša prvog dela, sigurno jedna od najslabijih utakmica od dolaska u ligu.

Lebron Džejms je ubacio 36 poena u beznačajnoj pobedi Lejkersa nad Čikagom, Baksi su bili sigurni protiv Pelikansa. Adetokumbo sa 24 i Midlton sa 23 poena su vodili lidera do pobede, domaćin je loše šutirao, uzeo čak 107 šuteva, postavio rekord franšize sa 47 trojki, ušlo je samo 10.

Embid je sa 17 poena i 19 skokova bio previše za Klivlend, svoju igru je ocenio kao "smeće", ali je dosta stvari odradfio u defanzivi u odlučujućim trenucima. Kavsi se nisu lako predali, na kraju su Siksersi preživeli i pored 21 greške.

Daren Kolison je sa 16 poena i 9 asistencija vodio Indijanu do pobede nad Niksima, favorizovani Pejsersi su igrali sa dosta oscilacija ali su i pored loše završnice uspeli da nekako sačuvaju pobedu.

Kako stoje stvari na Istoku?

Indijana deli treće mesto sa Siksersima, Boston je dve utakmice iza, Baksi na čelnoj poziciji ima tri pobede više od drugoplasiranih Reptorsa. Na nižom pozicijama, Bruklin i Detroit se bore za šestu poziciju, Majami koji je poslednji iznad crte ima pobedu više od komšija iz Orlanda, 1.5% su ispred desetoplasiranog Šarlota, neku nadu još gaji Vašington.

Rezultati:

La Klipers - Portland 104:125
Denver - Minesota 133:107
Dalas - San Antonio 105:112
Čikago - LA Lejkers 107:123
Nju Orleans - Milvoki 113:130
Filadelfija - Klivlend 106:99
Indijana - Njujork 103:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke