PLUS 38 u ''Pioniru'' - Zvezdino proleće na Evroligu miriše!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2019.
20:55
Izvor: Sportske.net

Još samo jedan korak Zvezdu deli od povratka u evropsku elitu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle onog poraza u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Partizana, Crvena zvezda igra kao preporođena!

Prvo su crveno-beli deklasirali Partizan u majstorici plej-ofa sa 84-63, potom su na startu finalne serije ubedljivo savladali Budućnost sa 91:72, a večeras su bili još dominantniji, još ubedljiviji!

Zvezda je drugi meč finala plej-ofa ABA lige, ponovo pred svojim navijačima, dobila sa 107:69 i tako povela sa 2:0 u seriji, pa joj još samo jedan trijumf nedostaje do titule na ''Jadranu'' i povratka u Evroligu!

Slično kao i u prethodnom duelu, Budućnost je na samom startu meča uspela da povede, ovoga puta sa 4:0, držali su se gosti negde do pred kraj prve četvrtine, ali onda je Zvezda dodala gas, raspucao se nepogrešivi Perperoglu, odlični su bili i Odžo, Čović, Dobrić, Faje, Davidovac, jedino Beron nije bio na svpm prepoznatljivom šuterskom nivou tokom prvog poluvremena.

Razlika u korist Zvezde rasla je iz minuta u minut, na poluvremenu se otišlo sa ''plus 16'' u korist crveno-belih - 54:38, a ništa se bitnije nije promenilo ni u nastavku.

Nošeni fenomenalnom podrškom sa tribina, Zvezdini košarkaši su nastavljali da ''terorišu'' rivala i pitanje pobednika se više nije ni postavljalo, a domaćim navijačima je ostalo da uživaju u još jednom briljantnoj partiji njihovih ljubimaca.

To uživanje je prekinula povreda Stratosa Perperoglua na kraju treće četvrtine, iskusni Grk se uhvatio za list noge, odmah je morao van terena, a ubrzo i u svlačionicu, pa je neizvesno može li da nastupi u nastavku finalne serije, u Podgorici.

Podsetimo, Zvezda već ne može da računa na povređenog plejmejkera Dža Reglenda, ali se to ne oseća u njenoj igri.

Perperoglu je večeras bio i najefikasniji u Zvezdi sa 17 poena, pratio ga je Rivers sa 14, a kod Budućnosti Gordić 11, a Barović i Bel su upisali po 10 poena.

Serija se nastavlja 17. aprila, kada će Budućnost biti domaćin.
-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 15.04.2019
12:57

Toliko da se zna ko je gospodar prstena u regionu.

avatar
bagra
Monday, 15.04.2019
09:46

Zvezda opravdala skor u regularnom delu, ubedljivo najbolja ekipa ove sezone, jednostavno je tako, svidelo se to nekome ili ne.

avatar
mm20
Monday, 15.04.2019
00:35

Al Čovićev osmeh na slici.. Docekali smo ih za proslu godinu, za otimanje, ma gazi i tamo!

avatar
Old_school
Sunday, 14.04.2019
21:28

Mislim da pesma Kako je dobro, videti vas opet....najbolje opisuje odnos snaga.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 14.04.2019
21:26

Браво, момци. Ово је једна од оних ситуација када судије не могу да помогну, упркос доброј вољи. Све боље се игра одбрана, а захваљујући Човићу, Цирби и Оџо долазе до пуног изражаја. Чекамо Регланда, али када је он у екипи, центри углавном статирају...Лаза почиње да личи на ''старог'' себе, Фаје се враћа у форму са почетка сезоне, а и Симанић се поправља. О Стратосу не треба трошити речи, надам се само да се није теже повредио...Јако, Звездо, и тамо, није можда реално поновити овакав шут, али озбиљношћу као у ове две утакмице, прича ће се завршити у Подгорици...

avatar
Realni Arthur
Sunday, 14.04.2019
21:18

Bravo Zvezdo, samo ozbiljno maksimalno i valjda jednu od dve utakmice na Moraci dobijamo. Ako je preksinoc postojala jedna mala sumnja kako ce to izgledati u drugoj tekmi veceras je sve jasno Zvezda igra srcanije, jace, ozbiljnije i daju maksimu, dok Buducnost mi izgleda kao tim punih sebe sve zvezda do zvezde i da ko god im bio protivnik uplasice se njih, i lagano dobiti. Jos jedna stvar, u Zvezdi imas, Cirberu koji zna kako je u Zvezdi igrati i zna mentalitet naseg naroda, pa Fajea, Perperoglua, Odzu pa i Berona koji su nekako emotivniji i nosi ih euforija, jer ja mislim da i mi imamo nase strance koji mi malo lice na ove od Buducnosti, Rivers i Regland, hladni ko spriceri. Zvezda ima svoju decu Dobric, Covic, Davidovac, Lazic, Simanic, pa i Ristic, Davidov, Keselj koji vrlo verovatno da ce da zameni Stratosa ako je to ozbiljna povreda, mada molim se i nadam da nije to nesto ozbiljno. A sta Buducnost ima od domacih koji barem pokusavaju nesto, Bitadze, Gordic, Popovic, Barovic i braca Sehovice mozda sam zaboravio nekog. Preksinoc sam napisao da cemo lakse dobiti drugi mec nego prvi, i eto tako je i ispalo, a ocekujem trecu tekmu da bude skoro kao ove dve, ne zato sto Buducnost nema kvaliteta, ima ga i to kakvog, ali ko god da im bude trener ti ameri koji igraju tamo covece igraju za licne brojke, boli njih uvo za Buducnost, jer na kraju krajeva oni opet na kraju igrace u Evroligi u nekim drugim klubovima pa zato, Zvezda ima jedinstvenu sansu da ih dobije lako. Ja vam garantujem da Partizan bih isto ove djetice samleo mozda ne na ovaj nacin ali dobio bih. Srecno Zvezdooooo idemoooo bre Euroliga ponovoo!!!

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 14.04.2019
21:17

Баровић да се врати да чува овце које је оставио да се потуцају без чобана, странци да узму паре преварантима, па куд који...Ове треба угасити испод каратавана, да се не враћају овде без потребе. Бајка се завршава, за Милове пепељуге се ближи поноћ...

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 14.04.2019
21:16

vracanje sa zateznom kamatom za ono otimanje od prosle godine !!!!

avatar
Čerek B.
Sunday, 14.04.2019
21:08

Ovde je razlika u klasi očigledna. Pogotovo u reketu. Naravno, lako je pričati nakon dvije lagane pobjede ali moj prvi utisak je da su se u finalu susreli ekipa Zvezde protiv grupe košarkaša iz raznih krajeva sveta sa sedištem u Podgorici

avatar
Miloš Šajn
Sunday, 14.04.2019
23:20

Nisu samo ove dve lagane pobede u plej ofu,neko ih cele sezone tucemo sa dvocifrenim brojem :)

avatar
neme
Sunday, 14.04.2019
21:07

Onog trenutka kad su pomislili da preko noci mogu od seoskog kluba postati evroligaski tu su se ugasili.Misko postavio Laznjaka Repesu a ovaj poubijao domace igrace a strance ne zanima ova ABA .

avatar
SL_Komedija
Sunday, 14.04.2019
21:06

Budućnost je raspad, ali bez Reglanda i Stratosa biće problem u Podgorici, valjda nije ništa ozbiljno sa Perperogluom.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 14.04.2019
21:24

Da da,bice problem :D :D :D

avatar
Rajko Mitic
Sunday, 14.04.2019
21:42

Regland igra trecu utakmicu u sredu , spreman jem

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 14.04.2019
21:02

Ej mostovi na Morači :D auu brate kakvo izivljavanje,na suvoooo...drz mu nane glavu :D bravo momciii!!!