Plaza: "Mogao bih da plačem zbog Nedovića"

Autor: Pavle Knežević
petak 02.03.2018.
21:29
Izvor: Sportske.net

Trener Unikahe rekao je da je srpski reprezentativac ključni igrač njegovog tima.

Epa/Roberto Bregani
Epa/Roberto Bregani

Povezane vesti

Trener Unikahe Đoan Plaza je priznao srpskim novinarima da je mogao da plače za Nemanjom Nedovićem, kao i mnogim drugim igračima, ali da nije želeo to da radi.

"Nedović? Mogu sada da plačem zbog njega", odgovorio je Plaza na novinarsko pitanje o značaju sprskog reprezentativca za njegovu ekipu.

"Ne samo zbog Nemanje, i Šermadini mi je u poluvremenu rekao da ne može više da igra zbog bolesti. Mogao sam da plačem, ali ja ne volim trenere koji to rade, jer mislim da su to izgovori. Mogao sam time da počnem konferenciju, ali ne bih ni pričao o tome da me niste pitali. Nemanja je naš ključni igrač, ali morali smo da se snađemo bez njega", rekao je Plaza novinarima.

Zvezda je večeras pobedila 80:76 u 24. kolu Evrolige i tako sačuvala šanse da se plasira u Top 8, a ima i jedan trijumf manje od Unikahe.

"Prvo, veoma sam ponosan na svoje igrače. Bilo je mnogo trenutaka pre utakmice, tokom utakmice i posle utakmice kada im je bilo lako da odustanu, jer smo imali mnogo igrača koji su povređeni ili van forme, ali nisu. Najveći problem bile su izgubljene lopte, jedina četvrtina kada nismo imali izgubljene je poslednja i to je jedina koju smo dobili. Nismo dobro vodili računa o lopti, a Zvezda je dobro igrala i dobro pritiskala", rekao je Plaza.

Kako sada procenjujete šanse vašeg tima za četvrtfinale?

"Unikaha ima mnogo iskustva u Evroligi, jer je igrala 11 puta uzastopno u Top 16. Prošle godine nismo, igrali smo Evrokup i tako se vratili u Evroligu. Znamo kako se igra ovo takmičenje, znamo da je jako teško doći do plej-ofa. Prošle godine mnogo velikih timova nije igralo četvrtfinale. Nismo toliko daleko, jer u poslednjih šest kola treba da pobedimo četiri puta po mojoj računici", rekao je Plaza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke