Pjaniđani: "Potrebno je nešto više da bi se pobedilo u Beogradu"

Autor: Pavle Knežević
petak 09.02.2018.
21:27
Izvor: Sportske.net

Trener Milana rekao je da ekipama potrebno "nešto više" da se slavilo u Beogradu. Izvinio se i za nesportski potez Mbajea u finišu meča.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Trener Milana Simone Pjaniđani ocenio je da ekipama treba "nešto više" od dobre košarke da bi se pobedilo u Beogradu.

"Mislim da su stvari proste. Istina je da smo dobili na poslednja dva gostovanja, ali nismo konzistentni, nismo toliko dobri da dobijemo na ovakvom terenu, jer je drugačija atmosfera. Mi smo šest od naših sedam pobeda ostvarili protiv španskih klubova, jer smo igrali dobru košarku, ali da biste dobili u Beogradu, potrebno je nešto više. Da se borimo unutra, da imamo kontre, nešto mentalno, pa onda da se borite. Imamo previše novajlija za Evroligu, a danas smo igrali protiv dobrog defanzivnog tima, koji se dobro kreće", rekao je Pjaniđani.

Zvezda je pobedila 100:89, ali je Amat Mbaje iznervirao domaću publiku kada je na kraju uzeo loptu i dao koš, iako je Pjaniđani svojim igračima pokazao da je utakmica gotova. Italijanski stručnjak je objasnio da razume reakciju publike, ali da je u pitanju greška.

"I ovo vam možda govori o tome da imamo mnogo početnika u Evroligi, koji ne razumeju ovakve stvari. Ja sam igračima pokazao da je utakmica gotova, krenuo sam da se pozdravim sa suparničkim trenerom, nisam ni video tu situaciju.  Izvinio sam se odmah, nije u pitanju nikakvo nepoštovanje, niti bilo šta slično. Nekad imam probleme da naučim nešto svoje igrače, ali mislim da je ovo problem koji je on već sam naučio", rekao je Pjaniđani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke