Pjaniđani otkrio kako do pobede nad Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.12.2017.
14:38
Izvor: Sportske.net

Strateg Olimpije iz Milana Simone Pjaniđani nije skrivao karte pred duel sa Crvenom zvezdom mt:s. Evo šta je rekao o kvalitetima rivala i planu koji ima za sutrašnju utakmicu.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Košarkaši Armani Eksčejndž Olimpije iz Milana u petak dočekuju Crvenu zvezdu mt:s u okviru 15. kola Evrolige što će za oba tima biti poslednja takmičarska utakmica u 2017. godini.

Šampion Srbije i regionalne ABA lige ima pobedu više u odnosu na 'Armani', a trener italijanskog sastava Simone Pjaniđani ističe da njegovu ekipu čeka jako teška utakmica.

"Součićemo se sa kvalitetnim timom, visokom ekipom. Zvezda je najbolja u Evroligi u ofanzivnim skokovima zato što ima visoku ekipu. Za nas je bitno da se borimo protiv te visine, uhvatimo što više lopti i uspostavimo tempo", kazao je Pjaniđani uoči sutrašnje utakmice.

Bivši selektor reprezentacije Italije veruje da će njegova ekipa u slučaju dobre tranzicije lopte biti u dobroj poziciji.

"Obično kada uspostavimo tempo i dobro 'pomeramo' loptu možemo da se borimo sa najboljim timovima, bilo kod kuće ili u gostima. Kada to izostane, do izražaja dolazi visina protivničkih igrača i to je predstavlja problem koji je nemoguće prevladati", dodao je Pjaniđani.

Zvezda se od 2000. godine samo dva puta sastajala sa ekipom 'Armanija'. U oba prošlosezonska meča beogradski crveno-beli ostvarili su pobede.

"Moraćemo da ih izguramo iz reketa, postavimo tempo i ograničimo njihove druge šanse. Očigledno želimo da završimo godinu pobedom da bismo pokazali sebi da razlika koja nas odvaja od najvećih timova nije tako velika. Do sada smo uspevali da budemo konkurentni sa svima, vreme je da tu kompetitivnost pretočimo u pobede", zaključio je trener 'Armanija'.

Utakmica 15. kola Evrolige između Olimpije iz Milana i Crvene zvezde mt:s igra se u petak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke