Petostruki Ol-star i NBA šampion se dogovorio sa Reptorsima

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.10.2019.
16:53
Izvor: Sportske.net

Toronto se obezbedio za još godinu dana.

Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Kako prenose mediji u SAD, Kajl Lauri je pristao da produži ugovor sa aktuelnim osvajačem NBA prstena, Toronto Reptorsima.

Ovaj 33-godišnji plejmejker je u Kanadi od 2012. godine, tokom prethodnih sedam godina u pet navrata je igrao na Ol-star utakmici, jednom je bio biran u treći najbolji tim NBA lige (2016).

Minule sezone je pomogao Reptorsima da osvoje istorijsku titulu u najjačoj ligi sveta, a sada je odlučio da produži saradnju sa Torontom do leta 2021. godine.

Imao je još godinu dana na ugovoru, ali je pristao i na minorno smanjenje plate (sa 33,3 miliona na 31 milion dolara) za još jednu godinu u klubu, pa će leta 2021. godine postati neograničeno slobodan agent.

Pre NBA igrao je za Vilanovu dve godine, da bi 2006. godine bio biran kao 24. pik na draftu od strane Memfisa Grizlisa.

Tri godine se zadržao u njihovim redovima, potom je tri godine proveo u Hjustonu, pre nego što je 2012. godine stigao u Kanadu, gde je igrao svoju najbolju košarku u karijeri.

Za reprezentaciju SAD nastupao je na Olimpijskim igrama u Riju, gde je osvojio zlatnu medalju, podsetimo Amerikanci su u velikom finalu savladali Srbiju pre tri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke