Pesma kakvu je Srbija čekala!

Autor: Pavle Knežević
subota 24.08.2019.
12:44
Izvor: Sportske.net

Pesma Ajmo ajde: borba, nema predaje, tako se pobeđuje

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo je iza ćoška (31. avgust - 15. septembar), a dok košarkaši Srbije imaju završne provere u Kini stigao im je najlepši poklon!
 
Prava sportska himna koja pokreće, motiviše, sportskim žargonom rečeno - "izuva" iz patika.
 
Poslali smo Saletu Đorđeviću i košarkašima istinski muzički hit koji su momci iz benda "Psihoaktiv Trip" zajedno sa Meridianom spremili samo za naše "orlove" pod nazivom "Zemlja košarke".
 
Kratko, glasno, jasno - jer mi to jesmo! I to zemlja košarke koja rađa legende! Zato već svi u sebi pevaju "ajmo, ajde, i sve su naše pobede celom svetu poznate. Ajmo, ajde, borba, nema predaje, tako se pobeđuje".
 
Poznate su pobede i poduhvati za pamćenje sa narandžastom loptom kroz istoriju, ali imamo još asova čije magije svet treba da upozna.
 
Kreacije Vase Micića i Stefana Jovića, rafalnu paljbu Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića, iskustvo prekaljenog Marka Simonovića, neverovatne sposobnosti Vladimira Lučića, lekcije "Profesora" Nemanje Bjelice, upornost Stefana Birčevića, te snagu udarnog "pokera" pod košem - niko nema takve "petice" kao Srbija. Najbolji NBA centar za prošlu sezonu Nikola Jokić, taj magični plej u telu centra, dobri div Bobi Marjanović za koga nema rešenja, nezaustavljivi Nikola Milutinov i kapiten Miroslav Raduljica koji uvek izvlači više od maksimuma kada brani boje nacionalnog tima.
 
Košarka je ovde deo odrastanja i tradicije, narandžasta lopta svetinja, a zvuk mrežice se uvlači pod kožu od najranijih dana...
 
Zato je već i gužva među peharima, ali za nove trofeje uvek se nađe mesta, jer: "Isijava svetlost iz naše vitrine, iz Indijane i iz Atine, Istanbul, Madrid i Rio isto, sledeća stanica - Daleki istok. Najbolji mi smo, ma jok i nismo, majstori igre, dabome da jesmo. Zato smo došli na Svetsko prvenstvo, zastava, himna i prvo mesto".
 
Sve je više nego jasno dočarano u sjajnom spotu koju ćete iznova i iznova gledati, dok i pesmom dajete podršku "orlovima". A kakva bi to motivacija Meridiana bila za naše heroje igre pod obručima bez legendi. Čuveni komentator Edin Avdić uživeo se u "prenos" kao da je finale Mundobasketa i u tom ga legendarni Svetislav Pešić prekida rečima:
 
"Polako, Edine, ne pali se, nije još počelo". I to je čuveni humor po kojem smo prepoznatljivi i koji uvek prati šampionske korake.
 
Vatra u srcu, mir u glavi, malo sreće, kvalitet i znanje imamo, a imamo i onaj prepoznatljivi "vic" u igri obojen frenetičnom borbenošću kada se brane boje Srbije. Neka nova legenda sigurno će biti "rođena" u Kini i neka "orlovi" dolete u Srbiju u drugoj polovini septembra sa najsjajnijim odličjem.


(Promo)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak