Pešićeva analiza: "Nema favorita na Eurobasketu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.07.2017.
09:51
Izvor: Sportske.net

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije Svetislav Pešić kazao je da na predstojećem Evropskom prvenstvu nema izrazitog favorita.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Čovek koji je kao selektor dva puta osvajao titulu prvaka Evrope sa selekcijama Nemačke i Jugoslavije smatra da na predstojećoj kontinentalnoj smotri nema izrazitih favorita.

"Nema apsolutnog favorita. To nije ni Srbija, ali je kao i Hrvatska među timovima koji mogu do medalje. Hrvatska ima motivaciju i ambiciju. U naletu je i vidim je među favoritima. Tu još spadaju Grčka, Španija i Turska koja igra na svom parketu", rekao je Pešić za hrvatski portal "Basketball".

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije ne zaboravlja ni ostale reprezentacije koje imaju kvalitetne sastave.

"Francuzi su oslabljeni, ali oni uvek imaju igrače koji svojim talentom mogu da nadoknade izostanak nekih NBA igrača. Nemci su dobri. Ne za medalju, ali nakon dužeg vremena odlučivaće ko će osvojiti medalju. Svoje šanse imaju i Italijani. Mesina će sigurno znati to negativno iskustvo iz kvalifikacija za Olimpijske igre da usmeri u dobar rezultat. Kvalitet imaju, to je činjenica", zaključio je Pešić.

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija će igrati u Grupi D protiv selekcija Turske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i Belgije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 19.07.2017
12:47

ima favorita naravno. Spanija, Srbija, Turska (kao domaćin),Francuska. Jedna od ove četiri reprezentacije će biti prvak Evrope.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 19.07.2017
10:24

Spanija je prvi favorit, da su im igraci samo malo mladji (doduse, ovo za svakoga mozete da kazete (i ne samo ovo), zar ne), bili bi cak i ubedljivo najbolji jer nama nece igrati Markovic, Bjelica i Jokic sto je ipak ogroman hendikep. Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji zaboravljaju da ih je Pesic 2 puta doveo nadomak titule u Srbiji i koji kazu da je Radonjic bolji trener od njega?! Da skacete od srece ako vam dodju Pesic ili D. Ivanovic, ko ste bre vi da imate tako visoke kriterijume i da vam oni nisu dovoljno dobri, sram vas bilo da vas je sramota sve redom jer ni osnovna pravila niste znali do pre koju godinu, a sad su vam neke stvari vec ispod casti?! A i ovu drzavu jer ste njen direktan produkt.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 19.07.2017
10:43

Pre svega, slažem se sa tvojom konstatacijom za EP i samo bih dodao da su odmah uz Špance (ako ne i ispred njih) Turci jer ulažu ogroman novac u košarku, a Srbija je na svojoj koži osetila da za njih kada su domaćini važe neka druga pravila i neke druge dimenzije terena. Ne razumem samo zašto se svađaš sam sa sobom u nastavku komentara i vidim prozivaš navijače Zvezde kako se navodno ne razumeju u košarku. Ja nisam čuo da je neko imao bilo šta loše da kaže za Pešića po pitanju stručnosti. Istina je da je on lansirao nekoliko sjajnih mladih igrača u Zvezdi, a otišao je jer je shvatio da je u igri 5 na 7 u tom trenutku bilo nemoguće pobediti partizan koji je imao na raspolaganju sav novac i sav uticaj srpske košarke (ako misliš da nije tako, razjasni molim te šta se dogodilo sa timovima koji su se suprotstavljali partizanu u finalima prvenstava: BFC, Radnički, Vojvodina, Hemofarm). Što se tiče osnovnih pravila, prouči malo istoriju košarke na ovim prostorima i pogledaj ko je do dolaska SPS na vlast imao koliko trofeja i shvatićeš da je partizan bio trećerazredni igrač na košarkaškoj sceni Jugoslavije onda kada su se pravila pisala. Što se tiče Ivanovića, priča se u košarkaškim krugovima da je veoma loš čovek. Po mom mišljenju, najbolje rešenje u ovom trenutku za klupu Zvezde je Marina Maljković. Ima znanje, reputaciju i rezultate, a iznad svega je veliki posvećenik i poznavalac igre.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 19.07.2017
18:26

Ne pada mi na pamet da odgovaram na ovo, da si stavio tacku posle -mladih igraca u zvezdi-, sve bi bilo u redu, ovako cu te samo uputiti na vesti o vama u kosarci, konkretno na one da Pesic nece u klub za koji sada navijate.

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 19.07.2017
12:07

Baš zvučiš revoltirano/isfrustrirano ovde su tema reprezentacije na Eurobasketu ne Zvezda I Partizan. Glupo je porediti Pešića I Radonjića tu si u pravu...