Pešić hvalio Zvezdin sistem, a onda se oglasio Duško Vujošević

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2018.
13:11
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Najnovije izjave Svetislava Pešića izazvale su veliku pažnju, ni Duško Vujošević nije ostao ravnodušan.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Podsetimo, Pešić je u prazničnom intervjuu za ''Blic'' između ostalog konstatovao da je Crvena zvezda, uz saradnju sa FMP-om izgradila sistem koji daje rezultate i s tim u vezi postavio pitanje ''koji sistem još imamo u našoj košarci osim ovog u Zvezdi''.

Pritom se nadovezao i na situaciju u Partizanu, uz svoje viđenje višegodišnje finansijske i rezultatske krize iz koje crno-beli još uvek ne uspevaju da izađu.

''Partizan se bavio titulama i Evroligom koja te uvek pritiska da praviš rezultate, ali je zapustio rad sa mladima. Oni sada skoro nemaju nijednog svog igrača'', istakao je, između ostalog, Pešić.

Na ove njegove reči reagovao je dugogodišnji trener crno-belih Duško Vujošević, aktuelni selektor reprezentacije BiH, za čijeg je mandata Partizan dominirao u Srbiji i redovno igrao u Evroligi (2010. i na F4) uz najveći broj titula i u ABA ligi.

Vujošević se oglasio takođe u ''Blicu'' i naglasio da mu je sada jasno zašto je Pešić kao trener Zvezde ''dosta puta gubio od Partizana''.

"Kolega, gospodin Pešić, u analizi uspešnog rada košarkaškog kluba Crvena zvezda, pominje Partizan, u periodu kada sam ja bio trener, u smislu da je Partizan pravio rezultate, žrtvujući mlade igrače i rad sa mlađim selekcijama.

Navodno je FMP, ili Zvezda tokom te simbioze, izgrađivao sistem rada sa mladim igračima, pa su zbog toga tu rezultati. Sad mi je jasno zbog čega je on svojevremeno kao trener Zvezde gubio dosta puta od Partizana.

Oni u stvari nisu gubili utakmice, ABA ligu, domaća prvenstva i kupove, nego su stvarali sistem za rad sa mladim igračima", poručio je Vujošević, a ostaje da sačekamo da li će se ovde staviti tačka ili će se polemika nastaviti i narednih dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 08.01.2018
19:16

Jel to njemu ne sme da se odgovori ni argumentovano?

avatar
Pixi gol iz kornera
Monday, 08.01.2018
17:54

Trener u romingu bez rezultata van granica Srbije.

avatar
RIP KOBE
Monday, 08.01.2018
17:51
avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 09.01.2018
20:09

Kako je pokidao? Sta je Vujosevic izjavio pa da ti kazes da je pokidao. Sta je netacno u recima Pesica (koji je btw mnogo vise zaduzio Srpsku kosarku od gospodina Vujosevica). Partizan ima samo Vanju i nikog vise. Sama cinjenica da nisu dobili cent obestecenja za nekog igraca jos od odlaska Bogdana ide u prilog tvrdnje gospodina Pesica. Manite se ljudi klubastva

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 10.01.2018
10:47

Ne poredim nikog, samo kazem da je Pešić bio trener Crvene Zvezde u projektu zvanom evropska Zvezda, gde je glavni sponzor bio Branko Radujko i gde je Zvezda imala najveci budzet u istoriji kosarke na ovim prostorima. To je bilo za vreme demokratske stranke. Pogledaj sastav Zvezde i Partizana u to vreme i pogledaj ko je osvojio trofeje. Samo to. Inace nakon sto je FMP otkupio brend bilo je opet takvih budžeta, bio je opet Kari, ali bio je i Vlada Jovanović:)

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 08.01.2018
17:05

Vidi se da ova Zvezda nema ni pribliznu moc onog Partizana. Pa mi se nismo nijednom igrali ni gepeka,a gde su tek druge stvari.

avatar
Monday, 08.01.2018
17:59

a niste igrali ni F4, ni sa NBA timovima, ni pravili igrace ... znas ti bre ko sve treba da se gepekuje u Evroligi da bi igrao F4 ?

avatar
CCCC
Monday, 08.01.2018
16:13

Dok se u Partizanu igralo za kikiriki i stipendije. E Vujoševiću, čuvaj te priče za Zabavnik, deca možda i poveruju.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 08.01.2018
15:46

Nasao je gospodin na sta ce da se oglasi....Kao Evroligas, sa prilicno jakim timom, je strahovao od Pesica i klincarije u tom prvom mandatu Karija... Jedva uspeo da prodje u finale Abe, i na jedvite jade izvukao titulu, gde su povrede u Zvezdi pogurale ga ka tome, inace bi bilo svasta......Zvezda je cak i u najtezim vremenima proizvodila igrace za reprezentaciju. U najtezim godinama besparice se ispod radara pronalazili i brusili mladi talenti, kao sto su Stimac, N. Bjelica, Nedovic, Keselj, Kikanovic kao BIH reprezentativac itd...Svi su oni bili klinci u tim vremenima, ali se nisu zadrzali dugo u Zvezdi jer je situacija bila ocajna....Govoriti lose o sistemu FMPa je tek bezobrazluk, jer to je stub nase kosarke u zadnjih x godina, mnogo igraca upravo odatle je izlazilo....FMP je redovno igrao finala juniorske EL, cak i Bogdanovic je izasao iz mladjih kategorija Pantera, sa kojima je igrao fiinale juniorske EL 2010te....Sada Zvezda igra cesto finala EL sa juniorima, rezultat spajanja dve najbolje omladinske skole...Mozda je rano govoriti o sistemu, mozda je bolje potegnuti tu pricu za desetak godina od sada, ali sasvim je izvesno da je to jedini sistem koji dobro funkcionise, i daje rezultate na apsolutno svakom planu, i tek ce bogami, kada u potpunosti zazivi, je ovo je tek pocetak.... Prilicno je uzdrman pomenuti sistem doduse, jer se zbog teske finansijske situacije odjednom rasprodao citav sampionski i dominantan tim, nesto sto se ne pamti u regionu, takodje je otisao i odlican trener sa jos nekima iz staba, covek koji je umnogo zasluzan za formiranje sistema.... Sada se krenulo ponovo u izgradnju temelja, i pocetak je tezak, ali cini se da je buducnost itekako svetla. Mladi talenti, koji su pocistili daleko skuplji i iskusniji kkp prosle sezone u KLSu, pa i sada ih pobedili skoro, ce konkurisati za dres Zvezde, pokusati da se nametnu. Redove filijale i odlaske talenata, ce nadomestiti nove mlade nade iz junioskih pogona, koji ce se prvo pokazati na juniorskim turnirima, ukljucijuci i juniorsku EL. U Zvezdi ce svi prospekti, koji se ranije dokazali, imati priliku da se pokazu i dokazu za dalje, zaigraju elitno takmicenje, mozda se i prodaju, potencijalni reprezentativci....Na tome se bazira sistem, najbolji u regionu, kada u potpunosti zazivi bice prilicno odrziv..... Kari je apsolutno u pravu na svemu sto je rekao, mnogi to mogu da potvrde. Lose se radilo dugo, i stiglo na naplatu, nista neobicno niti zlonamerno izreceno od strane velikog trenera....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 08.01.2018
16:33

Auu pa ti si se obrukao za Bogdanovica i FMP. Bolje se pokri usima.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 08.01.2018
19:19

Simanića su recimo doveli kada je dečko isto tako dominirao u svom uzrastu duži niz godina.Još veći blam Bjelica (prošao selekcije Partizana pa iz Superfunda otišao u Austriju kao profesionalni košarkaš za platu)ili Kešelja(Mega ,Djirona ,Keln kao profesionalni košarkaš )i Štimca(Beovuk,Žalgiris,Valmijera kao profesionalnikošarkaš),dakle nigde te zvezdine ili FMP škole.Nedović jeste prošao sve selekcije ali je bukvalno oteran da bi bilo mesta za tatinog Filipa .Ne pamtiš odlazak celog tima na ovim prostorima a Partizan ni posle F4 nije mogao da zadrži više od tri -četiri igrača.Mladi talenti (po 5-6 stranaca perspektivnih kao Ročesti ,Feldin,Pero Antić,Enis, ili prošle i predprošlih godina Sofo,Dženkins,Volters,Tomson,Kinzi,Miler,Zirbes,Braun ili mladi i neiskusni Savović,Simonović,Kuzmić...) nikako da zablistaju i stignu do f 4 a tamo su bili iskusni Bane Djekić,Aljoša Mitrovič,Jan Veseli.Imate sistem koji sad kreće ponovo od temelja?Kako ako ga ima mora od temelje?Pišeš samo da bi pisao a obojeni ti lupaju lajkove sano zato što više mrziš Partizan nego što voliš Zvezdu Beograd.Molio bih te samo još jednom da nam ispričaš onu anegdotu sa ukradenim peharom i onu o upprd-u i franšizingu.Sportski pozdrav .

avatar
majki
Monday, 08.01.2018
15:28

Vrati se Dule u svoj Partizan, cekamo te.

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 08.01.2018
15:22

Zar vi stvarno mislite da ce jedan gospodin i jedan od najboljih evropskih trenera ikada svetiskav pesic da ulazi u polemiku sa ovim covekom ?! Svasta....

avatar
Vanja Grubač
Monday, 08.01.2018
18:53

Da bre,bjenu je samo frka kad ovi dadnu koš...

avatar
Dolina cupova
Monday, 08.01.2018
23:47

Pa taj jedan od najboljih je od Duleta izgubio sve sto je mogao...A, da sve je to bilo namesteno...

avatar
mm20
Monday, 08.01.2018
15:17

Dule Vujosevic, a Tegeltija objavio. Pa njih dvojicu ni komentarisati ne mogu. Sacuvaj me Boze njihove pameti. A Dule, najveca prevara od trenera. Gde god je otisao, lepo se snasao. Ne kazem da nema neko znanje,al kao covek, nula.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 08.01.2018
15:06

Ne znam zašto se Vujošević javlja pa on je sem u partizanu svuda pravio sistem za rad sa mladima...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 10.01.2018
09:13

Nije Vujosevic izgubio od Nigerije nego Sakota, a on je vas bivsi trener. Sto pises kad nisi upucen?

avatar
Zlato
Monday, 08.01.2018
14:43

Pesic je upravu Zvezda svake godine izbaca igrace Mitrovic da nije bilo povreda bio bi strasan igrac,Lazic koji je sada najbolji defanzivac u evropi,Bobija smo vratili u zivot,Gudura koji je sad u Feneru,ove sezone su to Davidovac I Dobric a sledece sezone ce to biti Radanov I jos neko,kad smo bili teskoj finansiskoj situaciji bili su Nedovic,Keselj,Štimac I Bjelica neku su bivsi reprezentativci, neki nastupaju za reprezentaciju a neki ce tek nastupati dok mi razvijamo sprpske igrace I radimo u interesu srpske kosarke oni su razvijali letonce,francuze.

avatar
Vrlo intelektualno
Monday, 08.01.2018
15:01

Koje ste bre vi kosarkase razvijali?Da nije nas Srbija bi ti ni ne bi bila zemlja kosarke.

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 09.01.2018
15:35

Onaj nas bivsi igrac,Grbic se prodao za nekoliko eura pa prosipa pamet,i samo ga zvezdasi vole jer on u svakoj prilici govori protiv Partizana.Zato mu se daje toliko medijskog prostora.Jedini trener koji je pravio mlade igrace je Vujosevic a usput osvajao i trofeje.fmp kao pravi igrace (kao),a nema ni jedan jedini trofej.Tu se vidi koliko Dule ima u malom prstu

avatar
petar000
Monday, 08.01.2018
15:12

Pa Mitrovic nije Zvezdin igrac, ni Davidovac, ni Keselj, ni Stimac, ni Bjelica, pa ako cemo realno ni Lazic. U sustini od reprezentativaca, ako bas tako hoces samo je Nedovic Zvezdin igrac, ostalo je suvisno da ti objasnjavam. Nasu reprezentaciju trenutno drzi dobar rad sa mladima ekipe Hemofarma, Mege i starog FMP-a, ostalo su sve naklapanja laika. A sto se tice sistema, lako je praviti sistem kad ti pet timova u ligi razigrava igrace i onda od 50 njih ti izaberes dvojicu, a ostalo popunis kupovinom iskusnih igraca i dobrih stranaca.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 08.01.2018
15:07

Kako kaže Grbović kojeg smo mi igrača napravili sem Berića...

avatar
Consigliere 1927
Monday, 08.01.2018
14:21

Vujosevicu ti si bio samo trener u Partizanu sa ubedljivo najvecim budzetom u ligi i sa jako skupim strancima. A tvoje cuvene ,,casove ljubavi” samo grobari gutaju, mada eto i vi na kraju trazite svoje zaradjeno prvo Kecman, pa Gagic, pa onda i ti cak Vujosevicu.. Unapred se izvinjavam ako sam nekog zaboravio ko se jos naplatio od ,,casova ljubavi”

avatar
The_Matrix
Monday, 08.01.2018
14:46

Pa zvezda se ugasila jer je trosila abnormalne sume na igrace kojima bi skinuli Partizan i Vujosevica sa trona. Na kraju je uspela zahvaljujuci predsedniku drzave i raznim malverzacijama. Evo Pesic je npr indirektno priznao da ABA liga nije vise regularno takmicenje jer u njemu igraju FMP i njegova filijala Radnicki sa malom izmenom imena

avatar
Consigliere 1927
Monday, 08.01.2018
19:01

Kojim to igracima majke ti smo vas skinuli? Nabroj ta tako skupa pojacanja strana? Gde smo ih tako prodali te silne strance sto su placeni, potopili smo vas sa nasim srpskim igracima i to je to! A mi nikad nismo videli ni jedan ugovor partizanovih igraca od 2000-2017 sem Ede Murica koji vam je uzeo 175.000 po sezoni i svaku sezonu dodatnu +25.000. Ja samo vidim da vam se tuzbe redjaju jedna za drugom i to se naplacujunovi sto su igrali iz ljubavi...

avatar
Vrlo intelektualno
Monday, 08.01.2018
15:02

Hahahaahaha samo vi sada imate budzet kao i svi ostali u ligi,dok smo mi imali ubedljivo najveci...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 08.01.2018
14:20

Zakucao (ga) je kao Milosavljevic protiv Obradoira:-D

avatar
3x3
Monday, 08.01.2018
14:15

Svi su oni isti i svi zavise od toga kad koja vlast daje favorizovanom timu.