Pešić briljirao na KZN: "Uvek volim kad Zvezda pobedi"

Autor: Beta Beta
petak 18.12.2015.
22:12
Izvor: Beta

Trener košarkaša Bajerna iz Minhena Svetislav Pešić rekao je da mu je drago što se Crvena zvezda plasirala u Top 16 fazu Evrolige, ali da su sudije oštetile njegovu ekipu u večerašnjoj utakmici u Beogradu.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Trener košarkaša Bajerna iz Minhena Svetislav Pešić rekao je da mu je drago što se Crvena zvezda plasirala u Top 16 fazu Evrolige, ali da su sudije oštetile njegovu ekipu u večerašnjoj utakmici u Beogradu.

"Čestitam na pobedi. Zvezda je zasluženo prošla i sa te strane nemam primedbi. Pogodili su na kraju, mi smo igrali dosta dobru odbranu. Posle prvih 10 minuta, sve je bilo na dobrom nivou, ali Zvezda je pogađala čudesne trojke. Nisu to bili otvoreni šutevi, to su bili šutevi, ne mogu 100 odsto da tvrdim, ali video sam da su naši dali maksimum i poslednji napor da zaustave taj šut, ali ih je Gudurić predvodio sa dve fantastične trojke, pa košem, a onda i Jović... Mi smo vodili sa 10-11 razlike i kad to ekipa stigne, onda ne možeš da ne čestitaš i da kažeš da nije zasluženo", rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Zvezda je večeras u Beogradu pobedila Bajern sa 85:76 i plasirala se u Top 16 fazu Evrolige, dok će nemački tim igrati u Evrokupu.

"Ovo što nameravam da kažem, oceniće se kao da sam loš gubitnik, nisam. Odlazak Zvezde u Top 16 mnogo više znači Zvezdi nego bilo kome drugom u EL. Mislim da je sve to zasluženo, jer kad dobiješ tako velike protivnike kao što su Real i Himki i nas, koji nismo na tom nivou, ali smo se dobro pokazali, onda treba da budeš u top 16", rekao je Pešić.

On je rekao da nije pomislio da je utakmica završena kada je njegova ekipa imala 11 poena prednosti, ali da misli da je Bajern večeras oštećen suđenjem.

"Suđenje je bilo takvo da smo oštećeni. Tu nema nikakvih dilema. Ne mislim da je bilo bilo kakve namere. Mi smo u prvom poluvremenu šutirali jedno slobodno bacanje. U poslednjoj četvrtini je Zvezda išla da preokrene rezultat, bilo je pet trojki na ivici faula, ali sudije su izabrale taj kriterijum. Kriterijum nije bio kakav treba da bude u Evroligi. Čudno je da je Zvezda napravila takav preokret, naravno i našim greškama. Ekipi koja stiže rezultat i završi četvrtinu samo sa tri faula, to je čudno. Ne mislim da je namera protiv nas, a za Zvezdu. Mi smo prihvatili ovu atmosferu, koja je bila super. Meni je drago da su me pozdravili. To je fantastičan osećaj", naveo je srpski trener.

"Naši momci i igrači Zvezde su zaslužili ovakav spektakl i mislim da su se i jedna i druga ekipa dobro držali. S jedne strane, moji igrači su mi dali dobar osećaj, pokazali su ogroman karakter. Još jednom čestitam na pobedi. Uvek volim kad Zvezda pobedi", dodao je Pešić.

On je čestitao treneru Zvezde Dejanu Radonjiću na plasmanu u drugu fazu takmičenja.

"Čestitam Radonjiću, nije mu lako, jer u Beogradu 'svi znaju bolje' od njega. Mislim da je vrlo hrabar, ne obazire se na kritike, kontroliše ekipu, kontroliše rezultat. Oduvek je bio dobar trener, njegova ekipa je uvek dobro igrala (Budućnost), ima hrabrosti, zna kad treba da ubaci mladog igrača, jer na kraju krajeva mladi igrač mora da zasluži da dobije mesto", rekao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Saturday, 19.12.2015
00:37

Upravo ono o čemu sam pisao.Bajern ima A licencu i Pešić je sve uradio ne bi li pogurao da FMP upadne u top 16 zarad nekog budućeg rejtinga,mada iskreno nije to ni tim za više od top 16,videlo se u onom indijanskom ispucavanju pogotovo Savanovića u poslednjih 5-6 minuta.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 19.12.2015
00:14
avatar
Bero
Friday, 18.12.2015
23:22

Svaki pravi srbin treba da se raduje ovom uspehu zvezdu kqo i bilo kom srpskom klubu kad igra u evropi.poz od grobara

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 19.12.2015
00:38

Imaš tapiju da oceniš ko je pravi Srbin.Jel si ovako pisao i posle pobeda Partizana?Ma znam da nisi ,samo pitam.