Pešić bi pojačanje iz bivšeg kluba, Radonjić u problemu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
18:23
Izvor: Sportske.net

Barselona je zainteresovana za košarkaša minhenskog Bajerna.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Kako "Sportando" prenosi navode španskih medija, Barselona već razmišlja o narednoj sezoni i jedan od glavnih zadataka kluba biće angažovanje ponajboljeg košarkaša minhenskog Bajerna Derika Vilijamsa.

Svojevremeno drugi pik na NBA draftu je letos prvi put zakoračio na terene na "Starom kontinentu", zaigrao je za šampiona Nemačke i ubrzo pokazao da će biti ogromno pojačanje za tim Dejana Radonjića.

Bivši košarkaš Minesote, koja ga je 2011. godine birala kao drugog pika na draftu, Sakramenta, Njujork Niksa, Majamija, Klivlenda i LA Lejkersa brzo se prilagodio na evropsku košarku i slobodno se može reći da je postao jedan od najdominantnijih igrača u Evroligi.

O njegovim fizikalijama ne treba trošiti reči, ali je u Bajernu pokazao da je i dobar šuter, pa u proseku ove sezone beleži 13,4 poena po utakmici.

Njegove dobre partije nisu promakle ni Barseloni, koja će na leto pokušati da ga preseli u svoje redove.

Derik Vilijams Bajern

Vilijams ima ugovor sa Bavarcima do kraja sezone, jasno je da mu je prioritet povratak u NBA, ali Barsa ume da bude veoma izdašna i nema sumnje da bi mogli da ga ubede da ostane još jednu sezonu u Evropi.

Ostaje da se vidi da li će Svetislav Pešić i nakon tekuće sezone ostati na klupi "Blaugrane", ali s ozbirom na dobre rezultate u tekućoj sezoni, utisak je da će produžiti saradnju sa katalonskim klubom.

Barselona je prva u španskoj ACB ligi sa dve pobede više od Reala (20-4), odbranili su trofej u Kupu kralja, koji su i minule sezone osvojili sa Pešićem na klupi, dok su u Evroligi peti (16-12) i na dva kola do kraja imaju obezbeđeno mesto u doigravanju.minhenskog Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke