Peković progovorio o Duletu, Evroligi, dugovima...

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 30. novembar 2016.

  • 22:13

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS Nikola Peković govorio je o svim važnim temama vezanim za crno-bele, a svakako da su najvažnije one vezane za finansijsku stabilnost, rezultate i budućnost.

Peković progovorio o Duletu, Evroligi, dugovima...
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Nakon trećeg uzastopnog poraza koji su košarkaši Partizana doživeli u grupnoj fazi Lige šampiona o aktuelnom trenutku za "Večernje Novosti" je govorio predsednik crno-belih Nikola Peković.

Proslavljeni crnogorski košarkaš preuzeo je klub pre godinu i po dana, a iz sadašnje perspektive ističe da je odrađen veliki posao iako mnogi to ne uspevaju da shvate.

"Kada sam došao u klub, ljudi su odmah mislili da ćemo osvojiti ABA ligu, da ćemo se "tek tako" vratiti u Evroligu. Ali, moramo da budemo trezveni, da se prisetimo kakva je bila situacija, da klub nije imao predsednika, trenera, igrače, teturao se po ivici gašenja. Znamo da put nije kratak, niti lak. Ali, nećemo odustati" kazao je Peković.

Nekadašnji centar crno-belih ističe da ga zlonamerni komentari ne dotiču i da će odgovore na sva pitanja dati kada se podvuče crta, a to će se dogoditi na kraju godine.

"I dalje ćemo se truditi da svu energiju trošimo kako bismo pomogli Partizanu, a ne na rasprave. Jednostavno, branićemo se, ako uopšte moramo da se branimo, delima. Na kraju godine ćemo sesti i reći šta smo uradili, za koliko smo smanjili dug i na taj način pokazati kako smo radili. Moći ću svakog da pogledam u oči, kao što sam uvek činio" jasan je Peković.

Nedavno je objavljen intervju sa bivšim trenerom Partizana Duškom Vujoševićem koji je tom prilikom apostrofirao da mu crno-beli duguju novac i da polako gubi strpljenje.

"Nijednog trenutka nismo bežali od toga da Partizan duguje bivšim igračima, trenerima... Svi dolaze da traže pare uglavnom lično od mene, iako ja nisam bio garant nijednog od tih ugovora. Ali, kao predsednik kluba sam se samim tim prihvatio da nađem rešenje. Nemoguće je "sad i sve", jer bi onda klub bio ugašen, a svi oni bi ostali onda bez novca. Zato tražim samo malo strpljenja. Ima njih koji to ne razumeju. Lično sam, kada je Dule u pitanju, bio za to da mu se isplati sav novac, da se dogovorimo, jer nikome ne koristi da se povlačimo po sudovima" ističe predsednik Partizana.

Jednako važno pitanje za klub u datom momentu tiče se odustajanja od Evrokupa i prihvatanja da se igra FIBA Liga šampiona što Nikola Peković objašnjava na sledeći način.

"U jednom trenutku smo shvatili da nismo u poziciji da ulazimo u sukob sa nacionalnim savezom, posredno i njih stavimo u nepovoljan položaj prema FIBA. Sagledavši sve, zbog svega što Partizan predstavlja u našoj košarci odlučili smo da igramo FIBA Ligu šampiona" kaže Peković.

To ipak ne znači da se Partizan oprostio od igranja u Evroligi i da u perspektivi nema povrtak u evropsku elitu.

"Niko nikada nam nije rekao da ne možemo u Evroligu. Trudićemo se da se vratimo u to takmičenje u koje svako želi, bili smo u tom društvu godinama. Ali, uz rezultate koji su jedan od preduslova, važno je da finansijski stanemo na noge, da imamo materijalni potencijal da ispratimo Evroligu. Verujem kada to uradimo, da ćemo igrati u Evroligi" zaključio je prvo čovek KK Partizan NIS.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari