Peković progovorio o Duletu, Evroligi, dugovima...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.11.2016.
22:13
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS Nikola Peković govorio je o svim važnim temama vezanim za crno-bele, a svakako da su najvažnije one vezane za finansijsku stabilnost, rezultate i budućnost.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nakon trećeg uzastopnog poraza koji su košarkaši Partizana doživeli u grupnoj fazi Lige šampiona o aktuelnom trenutku za "Večernje Novosti" je govorio predsednik crno-belih Nikola Peković.

Proslavljeni crnogorski košarkaš preuzeo je klub pre godinu i po dana, a iz sadašnje perspektive ističe da je odrađen veliki posao iako mnogi to ne uspevaju da shvate.

"Kada sam došao u klub, ljudi su odmah mislili da ćemo osvojiti ABA ligu, da ćemo se "tek tako" vratiti u Evroligu. Ali, moramo da budemo trezveni, da se prisetimo kakva je bila situacija, da klub nije imao predsednika, trenera, igrače, teturao se po ivici gašenja. Znamo da put nije kratak, niti lak. Ali, nećemo odustati" kazao je Peković.

Nekadašnji centar crno-belih ističe da ga zlonamerni komentari ne dotiču i da će odgovore na sva pitanja dati kada se podvuče crta, a to će se dogoditi na kraju godine.

"I dalje ćemo se truditi da svu energiju trošimo kako bismo pomogli Partizanu, a ne na rasprave. Jednostavno, branićemo se, ako uopšte moramo da se branimo, delima. Na kraju godine ćemo sesti i reći šta smo uradili, za koliko smo smanjili dug i na taj način pokazati kako smo radili. Moći ću svakog da pogledam u oči, kao što sam uvek činio" jasan je Peković.

Nedavno je objavljen intervju sa bivšim trenerom Partizana Duškom Vujoševićem koji je tom prilikom apostrofirao da mu crno-beli duguju novac i da polako gubi strpljenje.

"Nijednog trenutka nismo bežali od toga da Partizan duguje bivšim igračima, trenerima... Svi dolaze da traže pare uglavnom lično od mene, iako ja nisam bio garant nijednog od tih ugovora. Ali, kao predsednik kluba sam se samim tim prihvatio da nađem rešenje. Nemoguće je "sad i sve", jer bi onda klub bio ugašen, a svi oni bi ostali onda bez novca. Zato tražim samo malo strpljenja. Ima njih koji to ne razumeju. Lično sam, kada je Dule u pitanju, bio za to da mu se isplati sav novac, da se dogovorimo, jer nikome ne koristi da se povlačimo po sudovima" ističe predsednik Partizana.

Jednako važno pitanje za klub u datom momentu tiče se odustajanja od Evrokupa i prihvatanja da se igra FIBA Liga šampiona što Nikola Peković objašnjava na sledeći način.

"U jednom trenutku smo shvatili da nismo u poziciji da ulazimo u sukob sa nacionalnim savezom, posredno i njih stavimo u nepovoljan položaj prema FIBA. Sagledavši sve, zbog svega što Partizan predstavlja u našoj košarci odlučili smo da igramo FIBA Ligu šampiona" kaže Peković.

To ipak ne znači da se Partizan oprostio od igranja u Evroligi i da u perspektivi nema povrtak u evropsku elitu.

"Niko nikada nam nije rekao da ne možemo u Evroligu. Trudićemo se da se vratimo u to takmičenje u koje svako želi, bili smo u tom društvu godinama. Ali, uz rezultate koji su jedan od preduslova, važno je da finansijski stanemo na noge, da imamo materijalni potencijal da ispratimo Evroligu. Verujem kada to uradimo, da ćemo igrati u Evroligi" zaključio je prvo čovek KK Partizan NIS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 01.12.2016
20:32

Након вечере са пудлом, пао си у мојим очима! Након оне срамоте са Дулетом 'ју ар дед фор ми'! Одлази пековићу, слуго система!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
15:56

Eeee, ali i Dule je progovorio...

avatar
Jovo B.
Thursday, 01.12.2016
13:28

zelimo naj bolje nasem partizanu i pekovic da vodi klub na stare staze slave da bude ko nekad i mladim dati sansu a ovi stranci nam netrebaju. napred PRTIZAN!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
15:45
avatar
bagra
Thursday, 01.12.2016
12:15

Ako vec smes svakoga da pogledas u oci, sto nisi Dulu uzivo relao da su ti rekli da ne sme da vise bude trener?

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
10:17

Po toj logici, nije ni fmp smeo da igra Evroligu jer se insistiralo na paketu sa ECA, ali oni nisu ustuknuli jer su znali kakvu zaledjinu imaju od drzave protektora i isli bi do kraja, cak su toliko bili bahati i oholi da su pokusali i Radnicki da ubace i jos da na sve to sebe predstave kao nekakve zrtve jer im nije dopusteno da igraju?! Da li im je uspelo u tome?! Jedino za sta si ti u pravu je da niko drugi nije hteo da pomogne, ceni se ono sto si ti ranije, nesto cak i od onoga sto si sad uradio za klub, previse je laznih i izvikanih Partizanovaca (nisu to nikakve legende), ali imas mnogo putera i uradio si najgoru mogucu stvar, a nista nisi dobio zauzvrat! Ponizavaju nam klub tj. pokusavaju da to urade, a mislim i da im uspeva, vrati ugled i vrati taj sjaj!

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 01.12.2016
15:13

Kakav Fmp i Kakav Radnicki? imate li vi malo pameti ili lupetate tek tako? Grb je svetinja, kao i logo i slicno, niko ne moze to da koristi, kao i naziv, osim izvornog subjekta, to je poput autorskih prava u svetu, to je zakon. A postoji i ono sto se zove sporazum i ugovor, nista od toga vama nije poznato, vrv ne znate sta znaci i Uppr, kao i BAT koji ce da vas uskoro dohvati po zasluzi. A sto se tice ECA pricao sam odavno i pre celog cirkusa i sve se obistinilo, oni upuceniji su znali u to, a ovi drugi poput tebe i slicnih su se ko deca raspravljali o necemu sto nema veze s vezom, jer EL je stala u zastitu svojih timova koji su na jedan nacin ili drugi obezbedili ucesce u ovoj sezoni takmicenja, kasnije je i odnela totalnu ubedljivu pobedu, i za sve normalne krajnje ocekivanu pobedu.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 01.12.2016
20:34

Ти као фмп-овац све знаш о уппр-у и бат-у хахаха ал волиш да жешЛа!

avatar
Partibrejker
Thursday, 01.12.2016
19:01

Uppr-unapred pripremljen plan reorganizacije.Kako subjekt koji ne prihoduje ni dinara(nema Igrace da proda,nema prodaje ulaznica jer ne igra,nema prodaja TV prava jer ne igra,nema sponzorskih ugovora jer ne igra) moze da udje uppr.U periodu trajanja uppr duznik nastavlja svoju aktivnost,a ostvarene prihode,uz saglasnost poverioca,usmerava u svoj oporavak,da bi po isteku uppr mogao da Pocne da izmiruje svoj dug.Uppr ne znaci da se dugovi brisu(16 mil.),vec da se samo uz saglasnost poverioca odlazu dok duznik me stane Na noge.16 miliona je neko(drzava) izmirio,posto zvezda to nikako nije.Ni najveci klubovi ne prihoduju tolike milione,a kamoli klub koji nije nigde nastupao tri godine.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
16:48

Da se razumemo, na kraju je i zadovoljen taj uslov jedan plus tri iz ABA lige, ali nije u redu da Partizan prolazi kroz Scile i Haribde do glupog Evrokupa, a da vi zato nesmetano igrate Evroligu, tu zaista vise nije bitno ni ime kluba, stvar je u principu. Malo li je sto ste vec tri puta igrali neko evropsko takmicenje, a da to niste zasluzili? Ako nije bilo cak i cetiri puta jer neki osporavaju jos jednu sezonu, ali 1x EK umesto Radnickog (trebao je Siroki Brijeg pa je odustao, a vi pre Kragujevcana dobili poziv) i 2 puta EL umesto Igokee i Cibone, zar i dalje polazete pravo na kradju ako moze tako da se kaze? I dokle ta arogancija da ti nesto znas, a navijaci Partizana ne znaju, samo sto ste se ispilili kad je rec o modernoj kosarci i vec ste najpametniji, to tako ide danas? Gde si bio na prolece 2011. g. i uostalom citave te sezone? Ostavili ste svoj klub na cedilu i presli na drugu stranu jer navijate za uspehe i trofeje, nemojte da se zavaravate da je nesto drugo u pitanju, mogli ste vi UPPR i bez integracije sa zeleznickim klubom, ali prevejao vas je onaj kojeg ste i sami mrzeli i vredjali, ali polizali ste ono sto ste pljunuli preko noci, takvi ste svi vi oduvek... * ka istini

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
16:34

Stala je u zastitu klubova sa A licencom, a neces ti mene nicemu uciti, sram te bilo kakva pitanja postavljas. Kad si i sta si ti nama pisao i kako si se tad zvao?! Idemo polako o istini o identitetu:-D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
10:00

Imali smo mi vec takve koji su svakoga smeli da pogledaju u oci, ali koji su navodno bili i neobavesteni. Posto ne verujem da si ovo drugo (ne bi ni to bio Bog zna kakav izgovor), jedino sto nam preostaje da zakljucimo je da ono prvo mozes samo zato sto uopste (vise) nemas obraza, a ne zato sto si (preterano) moralan covek!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
09:58

Jesi li ti gluv ili samo sedis na usima?! Kako niko nije rekao da ne mozemo u EL kad smo nedavno imali priliku da cujemo upravo te reci od mufljuza zvanog djordi?! I zasto se todoric onoliko sirio da cemo braniti odluku da igramo EK i na sudu ako treba, to su krupne reci, a on je samo jedan mali interesdzija i nista vise!

avatar
Dr_znate_koji
Thursday, 01.12.2016
14:50

Dao sam ti palac gore za komentar.

avatar
Dr_znate_koji
Thursday, 01.12.2016
20:18

Vas problem je sto mislite da samo vi imate u Srbiji pravo da igrate kosarku i da samo vi smete da osvajate trofeje. Ok, bili ste suvereni vladar 13 godine da ne ulazimo u detalje na koji nacin, ali evo mi gazimo vec cetvrtu godinu i ne vidi nam se kraj dominacije. I sta sada ja treba za 10 godina da uzmem da placem ovde kad partizan osvoji titulu? Pa ne brate...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
18:49

I zasto izmisljas da si tako glasao i jos ponavljas to ispod? Sve se vidi, nema lazi, nema prevare:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 01.12.2016
16:59

I ja sam mu dao isto palac

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
16:34

Bas me briga:-D

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 01.12.2016
09:03

Zida čovek po Zlatiboru, opustite se.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 01.12.2016
00:19

Meni i dalje nije jasno da li ove sezone imamo šampionski tim ili pravimo šampionski tim.nnNije mi jasno da ako ovo nije ni jedno‚ ni drugo: gdje su pojačanja?nnNije mi jasno ko je doveden umesto Rakićevića.nnNije mi jasno ko je doveden da zameni povređenog Majstorovića.nnNije mi jasno koji mladi i talentovani igrač (18 - 21 god.) je dovedennovog leta.nnNe vidim ni da se dotakao tema kao što su:n-Rucakn-Grbn-Saopstenjan-Silobadn-Mica Bericn-Majicen-Prebijanje navijaca 1n-Prebijanje navijaca 2.

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 30.11.2016
23:58

E moj Pekovicu, niko ti nece direktno reci da je partizan zavrsio sa Evroligom, ali kad ti Djordi poruci da ti zeli uspeha u FIBA LS narednih godina onda sta to znaci? :) Dalje, ovo sto kazete da smanjujete dugove... Bas bih voleo da znam kako dovedete 10 igraca u paketu, svima dajete redovno platu i jos smanjujete dugovanja. Ili je drzava ozbiljno usla sa parama u partizan ili se ovde govori neistina. Sve u svemu, nisi moj problem radite kako hocete...