''Pekmen'' o smeni Vujoševića, ručku sa Čovićem...

 • Autor: Darko Mitrović

 • 25. april 2016.

 • 23:50

 • Izvor: Sportske.net, SOS kanal

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Centar Minesote i predsednik Partizana u ponedeljak uveče na SOS kanalu još jednom se osvrnuo na dva detalja koja su obeležila njegov letošnji dolazak na čelo crno-belih.

''Pekmen'' o smeni Vujoševića, ručku sa Čovićem...
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Nikola Peković je u emisiji ''SOS koš'' najpre naglasio da je i dalje maksimalno posvećen radu u Partizanu i povratku kluba na staze stare slave.

''Ja ne bih još došao, da klub nije bio u tako teškoj situaciji, pa sam u dogovoru sa nekim ljudima iz kluba odlučio to da prihvatim.

Nezahvalno jeste bilo, ali ni u jednom trenutku se niisam pokajao. Svi znaju da sam oduvek bio veliki navijač Partizana'',
izjavio je Peković.

Situacija sada jeste bolja, ali borba sa finansijskim problemima i dalje traje. Peković otkriva da se maltene svaki priliv novca u klub odmah usmerava na isplatu dugovanja.

''Svi mi imamo obavezu prema ljudima koji vole Partizan. Znamo takođe i koliko su velika dugovanja, što svakodnevno pokušavamo da rešimo.

Ima i obaveza i opterećenja, ali kada napravimo uspeh, kao što je ovo peto mesto, sigurno nam sve ovo lakše pada.

Bilo je dosta raznih priča. Svi me znaju koliko volim Partizan, već se vidi neki pomak i kako ekipa funkcioniše'',
dodaje Peković, uz podsećanje da je i država pomogla Partizanu oko sponzorstva sa Telekomom.

Zatim se osvrnuo na rastanak sa trofejnim trenerom Duškom Vujoševićem.

''Ja sam želeo da krenem sa nekim novim početkom, mada je ostala nekolicima ljudi koji su bili u klubu i ranijih godina.

Mi smo odlučili na UO da ne produžimo ugovor sa Duletom. Naravno, niko ne osporava sve njegove uspehe, on je i meni bio trener, ali mislili smo da je vreme za neki novi početak. Dogovorili smo dinamiku plaćanja dugovanja prema njemu.

Što se tiče Miška, on je i moj i Duletov menadžer, nije tu bilo problema'',
objašnjava Peković.

Na Vujoševićevo mesto stigao je Pera Božić, koga je tokom sezone zamenio Aleksandar Džikić. Peković je ocenio i njihov rad, uz pohvale i jednom i drugom.

''Naša opcija je bio Pera, pitao sam ga da li je spreman. Bio je veliki pritisak, novca niije bilo, igrački kadar je bio slab... Mi smo do poslednjeg trenutka stajali iza njega i posle svega smatram da će on biti dobar trener, ali je bila specifična situacija.

Ipak, posle utakmice sa Sutjeskom je moralo nešto da se promeni, ja sam razgovarao sa njim i usledio je rastanak, ali njemu vrata Partizana nisu zatvorena.

Angažovali smo Džikića, kome sam na početku rekao. 'Preuzimaš klub, vidiš u kakvoj smo situaciji'. Bile su priče kako će Partizan ispasti iz lige. On je od prve utakmice podigao moral ekipi, koja je pokazala da može mnogo, pogotovo ulaskom u finale Kupa.

Takođe, završili smo na petom mestu u ABA ligi.

Ugovor sa njim je potpisan do kraja ove i na još dve sezone''
, otkriva Peković.

Takođe, veliku pažnju po njegovom dolasku na čelo Partizana privukao je i Pekovićev sastanak sa prvim čovekom Zvezde Nebojšom Čovićem.

''Svuda u svetu je normalno da se čelnici klubova sastanu, da se upoznaju i mi jesmo imali ručak, razgovarali smo o nekim pitanjima, ali ja štitim interese Partizana. Gde možemo da pomognemo Srbiji, to ćemo učiniti, ali prvenstveno vodimo računa o svojim interesima'', zaključio je Peković.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari