''Pekmen'' najavio jači Partizan!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 13. jun 2016.

 • 16:19

 • Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik Partizana osvrnuo se na sezonu iza nas i najavio ambicije kluba u sledećoj, u kojoj bi trebalo da gledamo crno-bele i u Evrokupu.

''Pekmen'' najavio jači Partizan!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Kako je počela, sezona se za Partizan odlično završila, posle brojnih kadrovskih, ali pre svega finansijskih problema u našem najtrofejnijem klubu.

Finale Kupa Srbije, finale domaćeg plej-ofa, peto mesto u ABA ligi i obezbeđen plasman u Evrokup, rezultat je koji je zadovoljavajući u datim okolnostima.

Ali, posle svega prikazanog, pogotovo posle dolaska Aleksandra Džikića na klupu Partizana, navijači crno-belih u sledećoj sezoni očekuju više.

za početak, formiranje jačeg i konkurentnijeg tima, koji bi mogao da ''napadne'' plasman i u Evroligu.

Na tu, kao i mnoge druge teme danas je govorio prvi čovek Partizana Nikola Peković u intervjuu za klupski sajt.

''Kada govorimo o sezoni iza nas, moramo se setiti kako je ona počela. Moj dolazak, i dolazak nove uprave desio se u trenucima kada je pripremni period već u velikoj meri trajao.

Igrački kadar je bio nekompletan, finansijska situacija verovatno najteža od kada postoji Partizan i puno stvari je rešavano u hodu i uz određene improvizacije kako bi uopšte mogli da započnemo sezonu

Kada govorimo o igračima koji su ovu sezonu izneli na svojim leđima, moram napomenuti jednu stvar. I oni čitaju vesti i forume, samim tim je i do njih dolazila priča kako su oni tu samo zato što Partizan nije pravi.

Ovim putem, još jednom im se zahvaljujem na požrtvovanju koje su pokazali i pre svega mentalnoj snazi pomoću koje su izdržali tu vrstu pritiska. Kada daješ sve od sebe za crno-beli dres, kao što su oni to činili, onda si pravi!

Napravljen je uspeh u mlađim kategorijama i taj uspeh je odlična početna pozicija za budući rad. U dogovoru sa trenerom Džikićem, planirane su određene promene za koje verujemo da će doprineti boljem razvoju naših mladih igrača''
, istakao je Peković.

Iz njegovog daljeg izlaganja, zaključak je da će trener Aleksandar Džikić sigurno ostati i naredne sezone, a prvo pojačanje je već angažovano - Stefan Birčević.

''Sa trenerom Džikićem, pravimo tim koji će u narednoj sezoni nastupati u Evropi, regionu i domaćoj ligi. Prvo pojačanje je Stefan Birčević koji ima reprezentativno i internacionalno iskustvo.

Razgovaramo sa još nekim igračima, a fokus će u ovom periodu biti na dovođenju najkvalitetnijih domaćih igrača koje možemo da priuštimo. Pojačanja iz inostranstva će na red doći malo kasnije. Imamo svoje želje i trudićemo se da ih ostvarimo.

Ubeđeni smo da će Džikić pripremiti ekipu tako da već od početka prvenstva bude u dobrom ritmu, što će biti ogromna početka prednost u odnosu na početak prošle sezone kada okolnosti jednostvno nisu dozvoljavale taj stepen spremnosti'', objašnjava Peković.

Finansijska situacija koja je poslednjih godina veoma opterećivala i ugrožavala opstanak kluba, naredne sezone bi konačno trebalo da bude bolja.

''Problemi su veliki i njima se svakodnevno bavimo uz veliku zahvalnost koju dugujemo gotovo svim poveriocima na razumevanju koje iskazuju. Radimo na očuvanju i osnaživanju sponzorskog pula u čemu kao klub slavne tradicije i velikog značaja za državu imamo pomoć državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića.

U procesu smo obnove sponzorskih ugovora sa NIS-om i Telekomom a istovremeno radimo na animiranju privatnih kompanija za koje smatramo da bi mogle da pronađu svoj interes u saradnji sa brendom kakav je KK Partizan.

Radimo i na redovnom izmirenju poreskih obaveza na način koji je održiv za nas u ovom trenutku” , otkrio je Peković.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari