Pecarski ostvario snove - Igra za Partizan i to sa svojim idolom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.02.2018.
13:43
Izvor: Sportske.net

Reklo bi se da mali broj mladih i talentovanih igrača dobija priliku da igra u voljenom klubu sa idolom. Marku Pecarskom je to pošlo za rukom.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Prethodnog leta KK Partizan NIS angažovao je Marka Pecarskog, a mladi centar u utorak je parafirao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima.

Na kvalifikacionom turniru za juniorski fajnal-ejt Marko Pecarski je bio jedan od najboljih igrača pa ne čudi što je dobio posebno mesto na sajtu Evrolige.

U intervjuu za Evroligin sajt Marko je otkrio da je prelaskom u Partizan ostvario sve želje. Osim toga što je zaigrao za voljeni klub Pecarski je dobio priliku igra sa jednim od svojih idola.

"Većina mojih idola bili su igrači Partizana. Celog života navijam za Partizan i jedan od mojih uzora bio je Novica Veličković koji mi je sada saigrač. To je zaista fantastično", priznao je Pecarski.

Košarkaške početke Marko Pecarski je napravio u Zemunu, potom je prešao u Mega Bemax, a pre Partizana bio je član minhenskog Bajerna. Nakon što je postao punoletan stavio je paraf na prvi profesionalni ugovor.

"Jako sam srećan i ponosan zbog prvog profesionalnog ugovora. Nadam se da ću nastaviti da se razvijam i usavršavam na svim poljima u Partizanu i da ću opravdati ukazano poverenje", dodao je Pecarski.

Juniorski sastav KK Partizan NIS nije uspeo da se izbori za plasman na završni turnir Evrolige ali postoji opcija da takmičenje dodeli crno-belima "vald-kard".

"Možda ćemo je dobiti, možda ne. To nije nešto o čemu bi trebalo da razmišljamo, bilo bi bolje da smo na terenu zaslužili mesto na završnom turniru. Ipak, bilo bi jako lepo kada bismo zaigrali na završnom turniru u svom gradu", zaključio je Pecarski.

Ukoliko Partizan dobije specijalnu pozivnicu, a Marko Pecarski odigra sve tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja, košarkaš crno-belih izjednačiće se sa Mamaduom Ndiajeom koji je odigrao 26 utakmica na juniorskim turnirima pod okriljem Evrolige.

Plasmanom u finale Partizan bi omogućio Pecarskom da postane igrač sa najvećim brojem odigranih utakmica u istoriji juniorskih turnira pod okriljem Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Magija to smo mi
Wednesday, 28.02.2018
20:35

Kada sam video sliku, pomislio sam da mu je idol bio Šalić