Pažnja, profesor "Beli" i dalje drži čas! Teo i Bobi prodavali lopte, Toni Parker vratio vreme!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 31.10.2018.
07:50
Izvor: Sportske.net

Sakramento igra iznad svih očekivanja, Bjelica najbolju košarku od kada je otišao u Ameriku. "Naši" Klipsi razočarali, Toni Parker se vratio kroz vreme.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Kingsi su u modi, dobili su i peti put u osam utakmica, odneli pobedu sa Floride. Nemanja Bjelica opet starter, nova odlična partija, ubacio je 21 poe, imao 8 skokova i asistenciju. Badi Hild je dodao 25 poena, na drugoj strani nedovoljan Vučević.

Dabl-dabl Crnogorca 15 poena i isto toliko skokova, uz 5 asistencija, ali Orlando šutira očajno, njihovi procenti, pogotovo za tri poena su izvan svakog kriterijuma, uz to čak sedam lopti su izgubili u poslednjoj četvrtini.
Bogdan Bogdanović je ponovo izostao, ali slika sa vlasnikom Ranadivom poručuje da će vrlo brzo biti spreman za mečeve.

Klipersi su stali u Oklahomi, druga pobeda u nizu nakon lošeg starta za Tander, Vestbruk je brojao do 32,  imao je 8 asistencija, Pol Džordž je takođe ubacio 32 poena, uz 12 skokova.

Naši neuverljivi, Bobi 5 poena i tri izgubljene lopte za desetak minuta, Teo je pogodio jednu trojku za nešto manje od sedam minuta, ali takođe napravio tri greške. Nije da im je neko zamerio, Klipersi su "prodali" noćas čak 24 lopte, nestvarno deluje podatak da su treću četvrtinu izgubili sa 39:10, na poluvremenu su bili na +13.

Beverli i Vestbruk su se ponovo zakačili, po ko zna koji put u karijeri, sve je počelo u martu 2014. kada je Patrik Beverli bio u Hjustonu i povredio Rasa, policija je odmah bila na terenu kako bi razdvojila klupe.

Memfis igra iznad očekivanja, dobili su Vašington koji ima košmaran start, jedna pobeda u sedam mečeva. Mark Gasol je ubacio 19 poena, imao 6 asistencija i 5 skokova, ukrao pet lopti u trijumfu "Grizlija" koji su na 4-2. Vizardsi su na putu kući sa loše turneje kao da su jedva čekali da se meč završi. Meč je rešen posle poluvremena, 18:1 i domaćin više nije ispustio prednost.

U velikoj nevolji je Hjuston, Kris Pol se vratio sa 17 poena i 9 asistencija, ali je Portland slavio lako u Teksasu, spustili su domaćina na 85 pornas. Nurkić se razmahao, 22 poena, 10 skokova, i Lilard je ubacio 22, MekKolum 17.

Melo Entoni očajan kod Hjustona, bio je starter, 2 od 12, nije bilo Hardena, sledi pet mečeva u gostima, kreću u petak protiv Netsa u Bruklinu.

Derbi Istoka pripao je Kanađanima, Kavi Leonard je ubacio 31 poen, imao 7 skokova, po 4 asistencije i ukradene lopte, "Kandža" je tako ščepala Sikserse koji su se valjda navikli da ostave nadu kad pređu granicu. Naime, oni su izgubili na 12 uzastopnih gostovanja u Kanadi. Embid je ubacio 31 poen, Simons napravio tripl dabl, ali onaj "pogrešan", imao je 11 poena, 10 asistencija i 11 izgubljenih lopti, uz 8 skokova, da je tu bio dvocifren, zaista bi postavio zadatak za ostale igrače u kombinaciji dobrog i lošeg. Leonard je otišao da diže tegove posle meča, jasno je, bez obzira što je nevoljno Teksas zamenio Kanadom, klasa je klasa.

Detroitu u Bostonu nije pomogao odlični Grifin koji igra kao u najboljim danima, 24 poena, 15 skokova, na drugoj strani je sipao Kajri, 31 poen Irvinga, Seltiksi su opet dobili Pistonse, drugi put za par dana, nije bilo lako jer se Detroit dvaput spušta sa dvocifrene razlike na jedan poen, ali je pobeda ostala domaćina.

Toni Parket je odigrao najbolju partiju od dolaska u Severnu Karolinu, 24 poena, 11 skokova za Francuza, on i Malik Monk su dali odlučujući doprinos sa klupe Hornetsa. U Karolini je pao Majami, Dragić loš, samo 9 poena, Vejd je ubacio 19, ali nisu našli rešenje za Parkera. On je prošao granicu od 19 000 poena, postao sedmi igrač van Amerike kome je pošlo to za rukom, društvo je sjajno Juing, Oladžuvon, Novicki, Gasol stariji, Dominik Vilkins i dugogodišnji saigrač Timi Dankan. Parker je pred sezonu rekao saigračima da ne smeju da zabrljaju i unište mu karijeru, on je u svih 18 sezona u NBA igrao u plej ofu. Hornetsi su za sada polovični, 4-4.

Pišemo i prvu pobedu Klivlendu, dobili su Atlantu, utrpali 136 poena, Rodni Hud je ubacio 26, ovo je pobeda za privremenog trenera Larija Drua koji posle otkaza šefu Tajronu Luu čuva klupu i pokušava da ubedi vlasnike da je on pravi trener za ovo mesto.

Dru inače kao prvi trener ima skor 10-1 jer je menjao Lua kada je bio bolestan prošlih sezona. Ni Taj Lu nije loše prošao posle otkaza, naime, on je dobio odštetu od 15 miliona dolara.

Rezultati:

Memfis - Vašington 107:95
Oklahoma - LA Klipers 128:110
Hjuston - Portland 85:104
Toronto - Filadelfija 129:112
Boston - Detroit 108:105
Šarlot - Majami 125:113
Orlando - Sakramento 99:107
Klivlend - Atlanta 136:114

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke