Pavićević: "Bilo bi bezobrazno pretiti Zvezdi, ali dolazimo da se takmičimo"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.03.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Trener Mornara kaže da njegov tim i oslabljen želi da se takmiči protiv najbolje ekipe u regionu.

ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Povezane vesti

Mornar je u svojoj drugoj sezoni u ABA ligi uspeo da izbori plej-of i tako napravi ogroman uspeh. U doigravanju ga u polufinalu čeka trostruki uzastopni šampion i apsolutni favorit Crvena zvezda, ali trener Barana Mihailo Pavićević kaže da uživa u trenutku i da njegova ekipa želi da se nadmeće sa crveno-belima.

Priču sa njim smo, međutim, počeli oko dosada učinjenog u sezoni.

"Više smo nego zadovoljni. Jednostavno, sezona kao iz snova", kaže Pavićević za Sportske.

"Mi smo novi klub u ABA, ovo nam je tek druga sezona već smo se plasirali u plej-of. O rezultatu ne treba trošiti reči, iako sam ja to najavljivao, što je izazvalo podsmeha i raznih komentara, ali nije to sad bitno. Bitan je zajednički rad. Moj brat Đorđije je alfa i omega kluba, a ja sam se vratio iz Kine da pomognem i nromalno je da sam srećan i presrećan što sam dao mali doprinos ostvarivanju ovakvog uspeha", priča iskusni trener.

Mornar je ove nedelje uspeo da nadoknadi 13 poena minusa protiv Ostendea i plasira se u četvrtfinale FIBA Evrokupa, iako je igrao bez svog najboljeg igrača, povređenog Uroša Lukovića.

"Za svaki uspeh moraš da veruješ u to što radiš. Ako veruješ, onda može i da se ostvari. A ako ne veruješ, onda se nikada neće desiti. Zvezda je apsolutno najbolja ekipa, koja dominira ABA ligom. Bilo bi bezobrazno sa moje strane da mogu da pretim Zvezdi, daleko od toga. Ona je apsolutni favorit u ovoj seriji, ali ja ponavljam – mi se ne plašimo Zvezde.

Ali, ne Zvezde, nego nikoga, pa čak ni Zvezde. Kad to kažem, imam argumente, igramo jednu od najlepših košarki. U jako smo dobroj formi. Doći ćemo u Beograd da se takmičimo, nema da se zadovoljavamo i da se trudimo da izgubimo što manjom razlikom. Možemo i velikom, ali da znam da smo ostavili srce na parketu
", kaže Mihailo Pavićević.

Trener je, međutim, ocenio da utakmica ipak zavisi od Zvezde, pogotovo bez Lukovića.

"Sigurno ćemo ući spremni u tu utakmicu, a moram da napomenem da je neigranje Lukovića veliki hendikep. Nije to alibi, već to govorim zbog njega, da mu se javno zahvalim, jer bez njega to nikad ne bismo postigli to što smo postigli ove godine. Ovih 11 igrača koji su zdravi odigraće kao da je Luković tu", rekao je trener Mornara.

Kako se suprotstavit Zvezdi?

"Oni imaju tešku seriju utakmica i u Evroligi. Probaćemo da to nešto ućarimo, pretpostavljam da ćemo biti svežiji od njih. Činjenica je da Zvezda ima 12 vrlo kvalitetnih igrača, nema tu nekog pada u igri, mogu da drže jak ritam. Mi ćemo probati da im odgovorimo na svoj način. Mi ćemo probati da nametnemo stil igre koji bi nama više odgovarao, videćemo.

I moram da kažem da je velika čast, veliko priznanje što igramo plej-of, a revanš u Baru će biti košarkaški spektakl za naš grad, da igramo protiv prvaka lige i najbolje ekipe na ovim prostorima
", rekao je Mihailo Pavićević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke