Patrik Miler vidi ono što mnogi ne vide - Partizanova odbrana se popravlja?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.12.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Brojke i dalje govore drugačije, ali Partizanov Amerikanac vidi određene promene na bolje.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS

Povezane vesti

Uz skopski MZT koji je poslednjeplasirana ekipa na tabeli ABA lige, Partizan ima najslabiju odbranu u ligi. Skopljanci su u prvih 13 kola primili ukupno 1180 poena, a Partizan 1171. Treću najlošiju odbranu ima Igokea sa 1117 primljenih poena.

Za utehu Partizanu je činjenica i da je ubedljivo najefikasniji u ligi sa 1197 postignutih poena, ali očigledno je da odličan napadački potencijal ne donosi željeni rezultatski efekat s obzirom da do sada prevagu odnose veliki propusti u odbrani.

Bilo ih je i u subotu protiv Mornara, kada su Barani kao gosti slavili sa 98:93. Poražavajuće zvuči podatak da je Partizan u drugom poluvremenu primio čak 61 poen, svestan je toga i novi trener Čanak koji nije tražio nikakva opravdanja posle meča i krivicu je preuzeo na sebe.

A jedan od igrača na čiju adresu stiže ponajviše kritika za igru u odbrani, Amerikanac Patrik Miler, veruje da će Partizan biti sve bolji u tom segmentu igre

''Odbrana je bolja! Protiv Mornara smo imali nekoliko loših rotacija, ali biće boje. Osećam da je taj deo igre bolji nego kada smo počeli sezonu'', smatra Miler u izjavi za današnji ''Sportski žurnal''.

Da ovaj poraz bude još teži za Partizan, crno-beli su prokockali 20 poena razlike iz prvog pluvremena.

''Znali smo da će momci iz Mornara reagovati. Već su se u mnogo utakmica ove sezone vraćali iz velikog zaostatka. Znali smo šta će da se dogodi, ali nismo uspeli da ih zaustavimo'', priznaje Miler.

Parrtizan u sredu očekuje oproštaj od Evrokupa, gostovanjem ekipi Lokomotive Kubanj, a onda novo iskušenje u ABA ligi - duel sa FMP-om, gde će crno-beli imati imperativ pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GLU-PANTERI, PST!
Monday, 25.12.2017
16:10

Da nije smesno, bilo bi tuzno, jos je narocito smesno sto on prica o tome...