Partizanu pauza dobrodošla, ali ''pakleni'' raspored tek sledi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2017.
11:10
Izvor: Sportske.net

Konačno će Miroslav Nikolić imati više vremena za rad na treninzima sa svojom ekipom, ali sve bi bilo mnogo bolje da je sinoć ostvarena pobeda nad Olimpijom.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Nova kriza ''drma'' Partizan. Posle dva uzastopna poraza pred svojim navijačima (od Albe u Evrokupu i sonoć od Olimpije u ABA ligi), u razmaku od samo četiri dana, crno-beli ponovo imaju i dodatni problem.

Neslavnim odlaskom Samjuelsa koji je trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja, opet se pojavila velika praznina na centarskim pozicijama i taj problem će Partizan morati da reši tokom prvenstvene pauze koja je za njih već započela.

Kao što znate, zbog okupljanja nacionalnih timova na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, takmičenje u ABA ligi nastavlja se tek početkom decembra.

Prema tome, uprava Partizana će imati desetak dana da konačno završi posao oko toliko najavljivanog transfera Radeta Zagorca, ali i da reši pitanje koje je ostalo otvoreno posle suspenzije Samjuelsa.

Ipak, mnogo važnije je ono šta će Miroslav Nikolić za to vreme uspeti da uradi sa svojom ekipom, koja i dalje pokazuje brojne slabosti, pre svega u odbrani, a sinoć je i ofanziva bila bez rešenja tokom drugog poluvremena, pa je epilog svega neočekivan i bolan poraz od Olimpije (77-78).

Ono što dodatno brine navijače Partizana, jeste veoma težak raspored koji sledi posle pomenute pauze.

Crno-beli takmičenje nastavljaju gostovanjem ekipi Budućnosti 2. decembra, a tri dana kasnije idu u Litvaniju, na megdan Lijetuvos Ritasu u sedmom kolu Evrokupa.

Da sve bude teže, već 9. decembra u Beogradu će igrati protiv još jednog od kandidata za titulu u ABA ligi, zagrebačke Cedevite.

Utisak je da će ovi mečevi pokazati prave mogućnosti ekipe Partizana i trenera Nikolića. Bar neka od pobeda u tim mečevima dala bi nadu navijačima da dolaze bolji dani, a nastavak serije poraza bi produžio agoniju i verovatno doveo do novih promena.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Sunday, 19.11.2017
16:48

Gos.Mijajlovicu, resite se stetocina u klubu koji vam rado o glavi ako mislite dobro KK Partizan. Nadjite osobu koja je dala Muti ugovor na tri godine i krivicno ga goniti. Nadjite neko resenja kako bi se KK Partizan oslobodio trenerskog foliranta Mute Nikolica jer i ovo malo talenata sto imamo sa njim na klupi sigurno rizikuju da nastanu sa kosarkaske mape Srbije.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 19.11.2017
13:29

Zaboravljate da trener Partizana nece biti tu upravo iz razloga, odnosno, okolnosti koju ste i vi naveli, ovo je idealan trenutak za smenu trenera...

avatar
magister
Sunday, 19.11.2017
13:11

Naravno da se svaka utakmica igra na pobedu. Ali Partizan je u svim tim navedenim narednim susretima - apsolutni autsajder.