Partizanovih 18 - Ko je već ''bivši'', a ko će od ovih igrača ostati i sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2019.
10:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Partizan će, izvesno je, ovog leta napraviti ozbiljnu rekonstrukciju tima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ukupno 18 igrača je mogao da u toku ove sezone koristi trener Partizana Andrea Trinkijeri, a spisak je počeo da se skraćuje već na početku Superlige, kada je Džok Lendejl zbog povrede otputovao u Ameriku i nije se ni vraćao, s obzirom da ga Žalgiris želi u svojim redovima.

Sezona je završena pre dva dana, a sa njenim završetkom, istekli su i ugovori kapitenu Novici Veličkoviću, Đorđu Gagiću, Aleksu Renfrou i Nikoli Jankoviću.

Vasilije Pušica je stigao tek ovog proleća do kraja sezone, uz mogućnost produženja saradnje, ali imajući u vidu da ga Trinkijeri uopšte nije koristio u finalnoj seriji plej-ofa, teško je očekivati da li će i Pušica ostati sledeće sezone u Partizanu.

Dalje, Ognjenu Jaramazu je istekla pozajmica iz Burgosa, Stefan Janković je pozajmljen iz Fuenlabrade, pa je neizvesno šta će i sa njima biti, odnosno da li će Partizan pokušati da ih zadrži.

Preneli smo juče da Vanja Marinković danas putuje u SAD na NBA draft. Za njega ima i ponuda pojedinih evroligaških klubova, poput Olimpijakosa, pa je velika verovatnoća da će se i on rastati sa crno-belima, i pored još godinu dana važećeg ugovora.

Markus Pejdž, Bandža Si, Rade Zagorac i Aleksandar Aranitović takođe pripadaju grupi igrača sa još godinu dana ugovora, ali ako stigne povoljna ponuda iz inostranstva, pre svih za Pejdža ili Sija, za očekivati je i njihove odlaske, pogotovo što je Si bio prekobrojan za Superligu i već dve sezone je proveo u Partizanu.

Aleksandar Aranitović je čitave sezone bio u drugom planu, nije želeo da ode u Borac, nadajući se novoj šansi, ali za nju se nije izborio i sada bi bilo pravo čudo ako ostane i naredne sezone.

U poslednjoj grupi igrača su oni koji imaju višegodišnje ugovore. To su: Aleksej Nikolić, Amar Gegić, Uroš Trifunović, Marko Pecarski i Dušan Tanasković.

Gegić je, poput Sija, bio prekobrojan za Superligu, a preostali kvartet bi trebalo da je siguran za ostanak u narednoj sezoni.

Dakle, od čak 18 igrača, za veoma mali broj njih, možda najviše šest bi se sa velikom verovatnoćom moglo reći da ćemo ih i sledeće sezone gledati u crno-belom dresu.

Veliki je posao pred Nikolom Lončarom, Andreom Trinkijerijem i upravom Partizana ovog leta, pogotovo ako na kraju ipak stigne i taj toliko željeni poziv iz Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjoleKG
Friday, 21.06.2019
01:30

Partizan već neko vreme nije u planovima EL,to su i objavili na zvaničnom sajtu. Ne znam zašto se i dalje pumpa ta ideja...

avatar
Silent
Wednesday, 19.06.2019
15:49

Ma ko jos zeli igrati cipiripi kup sa partizanom

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 19.06.2019
12:46

U pravu ste za Jankovice, pogresio je moj izvor.

avatar
bagra
Wednesday, 19.06.2019
12:05

Bolje da ne igramo EL, prvo je nismo ni zasluzili, drugo, ima toliko utakmica u istoj i siguran sam da ne bismo obezbedili EL za sledecu sezonu kroz ABA. Bolje da se da sansa Pecarskom kroz Aba i Evrokup i da se sklopi tim bez Gagica i oba Jankovica ako ikakk moze.

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 19.06.2019
11:46

Никола Јанковић - још једну сезону
Огњен Јарамаз - истекла позајмица, још једна година опционо
Маркус Пејџ - још годину дана
Урош Трифуновић - вишегодишњи уговор
Бонџа Си - још једна сезона
Александар Аранитовић - још једна година
Вања Маринковић - још годину дана
Амар Гегић - још две године
Новица Величковић - истекао му уговор
Марко Пецарски - до 2022. године
Душан Танасковић - до 2022. године
Раде Загорац - још једна година
Алекс Ренфро - истекао му уговор
Стефан Јанковић - још једну сезону
Џок Лендејл - још годину дана
Ђорђе Гагић - истекао му уговор
Алексеј Николић - још две године