Partizanovi košarkaši pokazali, ovako se podnosi poraz!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.04.2019.
21:27
Izvor: Sportske.net

Izjave košarkaša Partizana nakon meča govore da su prihvatili poraz.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su večeras poraženi od Crvene zvezde mts, igrali su veoma loše, a razloge poraza je veoma teško pronaći. Tako misli i Aleksej Nikolić.

"Teško je sada reći, možda će nam biti potrebno par dana da vidimo šta se desilo. Hteli smo pobedu, Zvezda je odgovorila na sve, nismo mogli da uđemo u ritam. Zasluženo su pobedili. Od starta su krenuli energično, pogađali su šuteve i uvek su realizovali sve prilike", rekao je Aleksej Nikolić.

Organizator igre Partizana ističe i da ekipa nije bila dovoljno fokusirana na utakmicu.

"Nije toliko uticala atmosfera. Teško je igrati, ali smo bili fokusirani. Ima i do iskustva. Nije izgovor i alibi, ali jednostavno, meni ili još nekima fali ovakvih utakmica u karijeri", rekao je on.

Rade Zagorac je imao par bljesaka tokom ove serije, ali je ponovo imao crne minute.

"Teško je stati pred novinare i reći nešto što ima smisla. Čestitke Zvezdi, zasluženo su u finalu. Partizan raste, to je jasno, ali nije porastao još uvek. Rast ovog tima nije linearan. Svaki napredak zahteva vreme, nije realno očekivati sve u jednoj sezoni. Za 12 meseci igraćemo ponovo protiv ove ekipe i siguran sam da će Partizan biti u boljoj situaciji, U ovom trenutku se nije moglo više, neki kvalitet je prevagnuo na Zvezdinu stranu. Ljudski im čestitam", rekao je Zagorac.

On je rekao i da razlika koja je bila na večerašnjem duelu apsolutno oslikava stanje na terenu.

"Večeras razlika jeste realna. Potučeni smo do kolena. Pazim šta ću da kažem, jake su emocije u ovom trenutku. Potpuno su nas nadigrali, ali to ne sme da zavara ukupan utisak sezone koja je povratnička na veliku scenu", rekao je on.

"Sa jasnijom idejom su ušli u meč i za to im se mora skinuti kapa. Svima nam je ovo teško palo. Svima nam je ovo najteži poraz u karijeri, jedan od najtežih. Ipak svi smo živi i zdravi, nastavljamo dalje. Budite sigurni, Partizan neće stati. Idemo ka uspehu koji smo zacrtali", rekao je on.

I kapiten Novica Veličković koji je bio jedan od retkih koji su koliko-toliko bili raspoloženi, ističe da je Zvezda zasluženo u finalu.

"Ne znam šta da kažem, čestitao bih, stvarno bih čestitao Zvezdi na odigranoj utakmici. Muški su odigrali, kontrolisali su od samog starta do samog kraja i kažem, ništa osim da im pružiš ruku i da im čestitaš na dobijenoj utakmici. Mi se okrećemo dalje, ja sam rekao sada igračima da mi ono što imamo stvarno treba da gajimo i dalje i da se vratimo u salu, da treniramo i to je to. Nema šta, da boli, boli", rekao je on.

Promašaji su skupo koštali Partizan, a da li je samo to problem?

"Mi nismo pogodili dosta otvorenih šuteva, ušli smo u neki kontraritam, imali veliki pritisak, tenzija i sve što nosi ovaj meč ali to nije nikakav izgovor. Jedan od najtežih poraza u karijeri, cilj je da ustaneš posle svega ovoga", rekao je Novica.  

Nije mogao da ne pomene i navijače.

"Još jednom bih se zahvalio našim navijačima. Svaka utakmica je bila rasprodata, dali su nam podršku u nekim trenucima kada smo bili stvarno u daunu. Došli smo do toga da se podignemo i da dođemo u ovu situaciju i hteo bih još jednom da im se zahvalim. Igrati svaku utakmicu pred 6500, 7000 ljudi nema niko u Evropi tako da to je to", rekao je on.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 07.04.2019
12:27

Zahvaljujuci Zvezdi koja ih godinama navikava da ljudski prihvate poraz od boljeg od sebe.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 08.04.2019
15:10

Godinama?hahahahahahha

avatar
svojnasvome
Sunday, 07.04.2019
09:31

Svaka cast momci, ovim se postaje igrac kad su mladji u pitanju a pokazuje velicina kod iskusnijih (kojih malo imamo) ....mi smo pokazali ii sada to, a on su pokazali na kupu, na konferenciji sa upadom navijaca koji nije slucajan, ceo mec stalno vredjanje bez jedne pesme svom klubu, stvaranjem psihologije linca (sada,...pa sa kk buducnost) pred svaki bitan mec njihovog lidera I legende.....pridruzujem se cestitkama I voleo bih stvarno da makar tolko porastu da se ponasanu makar slicno u porazima .....jer da su oni to izgubili ne znam dal bi igraci Partizana napustili teten u stanju u kom su usli na njega, il sudije I'll ko god......definitivno se posle svega Partizan lagano postepeno, sto je prirodan put, vraca gde pripada!

avatar
Marko HM
Sunday, 07.04.2019
04:48

Fer i sportski! Bravo, komšije, tako se ponašaju pravi sportisti. Hvala na čestitkama.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 06.04.2019
21:57

Ljudski nas napusti.