Partizanova legenda bodri Zvezdu: "Potrajaće serija sa CSKA"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.04.2016.
09:28
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana koji je od strane "južne tribine" označen kao legenda kluba tvrdi da Crvena zvezda Telekom ima potencijal da produži seriju sa moskovskim CSKA i eventualno iznenadi favorizovanog protivnika.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde Telekom još večeras očekuje drugi meč sa CSKA u okviru četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige. Prva utakmica koja je odigrana u utorak pripala je ekipi Dimitrisa Itudisa ali su puleni Dejana Radonjića pokazali da mogu da se nose sa favorizovanim protivnikom.

Da crveno-beli imaju šta da kažu u četvrtfinalnoj seriji tvrdi i legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović koji je u kolumni za dnevni list "Sport" pružio punu podršku Zvezdi.

"Nije lako igrati sa nekim ko je godinama favorit za krunu, pa još ti pođe za rukom da ga na momente izbaciš iz rutine na koju dobija utakmice. Crveno-beli su znali da uđu u 'egal' sa 'Armejcima', ali onda se 'dešavalo' neiskustvo" objašnjava Grbović.

CSKA je prvu utakmicu dobio rezultatom 84:74 i to zahvaljujući fantastičnom Milošu Teodosiću koji je postigao 23 poena i ostvario po šest skokova i asistencija protiv šampiona Srbije.

"Ne bi trebalo pokušavati da se po svaku cenu sačuva Teodosić, već bi se trebalo koncentrisati na sve ostale. Oni su gubili još važnije utakmice od nekih iz serije koju gledamo, baš kada bi ih rivali izbacili iz te famozne rutine na koju dobijaju" kaže Grbović i dodaje,

"U takvim situacijama, kompletan teret pada na Tea, pa iako je najbolji evropski igrač u prethodne dve decenije, teško je da se vratiš u ritam" ističe nekadašnji košarkaš Partizana.

Goran Grbović ima i poruku koja će ohrabriti navijače Crvene zvezde Telekom, posebno jer stiže od objektivnog posmatrača koji je lišen pristrasnosti.

"Bez obzira na sve, mislim da će serija da potraje. Ne bih se nikada kladio da će CSKA lagano da završi posao u četvrtfinalu, naprotiv" zaključuje Goran Grbović.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između moskovskog CSKA i Crvene zvezde Telekom igra se večeras od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sin Dragan
Thursday, 14.04.2016
17:45

Grbovic je normalan i realan kao recimo Dalipagic. Na zalost, mnogo je vise zatrovanih i nenormalnih koji navijaju za CSKA i tako lece svoje frustracije. Uspeh Zvezde je uspeh Srpske kosarke.

avatar
Trener u romingu
Thursday, 14.04.2016
16:18

Ala boli komšiju malog izjava Grbovica.... Ali zašto im to radiš....

avatar
Partibrejker
Thursday, 14.04.2016
16:02

Posle ovoga Tegi GA vise nece zvati u emisiju.Salu na stranu,osim na poziciji pleja,Zvezda moze da parira CSKA.Ali realno ova serija se zavrsava u 3 tekme.

avatar
Thursday, 14.04.2016
12:26

Klasican placenik, sad ih hvali na sva usta, a prosle sezone je prizeljkivao da ih dobijemo za rivala u polufinalu ABA lige i radovao se do neba kada se to i dogodilo, a imali su mozda i jaci sastav od ovog sada. Dijaboletina.

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 14.04.2016
11:47

Da, da, neiskustvo u vidu tri čoveka