Partizanova budućnost: "Prvi tim je ostvarenje sna"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 25. septembar 2017.

  • 16:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Marko Pecarski i Tadija Tadić planirani su za budućnost Partizana. Trener Muta Nikolić je rekao da mu je dužnost da ih forsira. A šta oni kažu?

Partizanova budućnost:
Foto: ABA/Mornar/Media Pro
Partizan počinje sezonu sa vrlo mladim timom. Mladim i neuigranim, ali posle dve godine ima igrača koji je jasno projektovan kao budućnost kluba i, ako sve bude u redu, eventualni nosilac igre za neku godinu.

To je 17-godišnji centar Marko Pecarski. On i 18-godišnji bek Tadija Tadić su igrači za koje je trener Miroslav Nikolić rekao da mu je dužnost da ih forsira.

"Ove sezone smo veoma mladi. Tek smo se skupili i verujem da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala i da ćemo biti dobri na kraju", rekao je danas Pecarski na svom prvom ozbiljnijem susretu sa novinarima od kada je prešao u seniorsku konkurenciju.

On je rekao da je svestan da će sada privlačiti mnogo pažnje, ali i da je spreman na to.

"Kad si igrač Partizana, koji je najveći srpski klub, normalno je da imaš pažnju. Spreman sam na to i ne smeta mi", kazao je on.

A koliki su dometi tima ove sezone?

"Mladi smo veoma, skupili smo se nedavno. U Baru smo izgubili dve utakmice, ali verujemo da će to biti sve bolje, kako se budemo uigravali i trenirali. Što se mene tiče, ja koristim svaku priliku koju mi trener Nikolić pruži da iskoristim na najbolji način. Kakvu god ulogu mi nameni, uvek ću dati maksimum. Ne plašim se odgovornosti, to mi odgovara", rekao je Pecarski.

Marko je sin Miroslava Pecarskog nekadašnjeg prvotimca Partizana, što je činjenica koja igraču mnogo znači. Osim sportskih uspeha, stariji Pecarski je poznat kao popularizator zakucavanja, koje je doneo sa američkog koledža. Posebno njegovo zakucavanje iza leđa je bila novost koja se nije viđala na terenima SFRJ.

"Od kad sam bio mali navijam za Partizan, a sjajan je osećaj znati da ti je otac igrao tu i da je prolazio kroz to što ti prolaziš. A pričao mi je o tom zakucavanju, rekao mi je da je to za to vreme bila velika stvar. Pričao mi je, ali nisam gledao mnogo njegovih utakmica", rekao je Pecarski.

Mladi centar je otkrio novinarima koja su mu dva sna. Odnosno tri.

"Imam dva sna – jedan je da zaigram u Partizanu, a drugi u NBA ligi. Gledam sezonu po sezonu. Sada je najbitnije da se spremim za ovu, da ekipa pokaže što bolji rezultat i da se pokažem u dobrom svetlu. E, i reprezentacija, naravno. Reprezentacija je čast svakom igraču, to se podrazumeva da mi je san", rekao je Pecarski.

Tadija Tadić je godinu dana stariji, odnosno, rođen je 1999. godine. Njemu je takođe ispunjen san.

"Veoma sam srećan što sam u prvom timu Partizana, to mi je san od malena. Mislim da sam se okej snašao. Ja ću davati maksimum na treninzima, ispunjavati šta trener Nikolić traži od mene i koliko budem zaslužio, toliko ću i igrati. A na parketu ću gristi za svaku loptu", rekao je Tadić.

A ambicije?

"Naravno da su ambicije najveće, to je Partizan, veliki klub, a i moje su isto najveće", kratko će Tadić.

Da li si očekivao da ćeš se naći u seniorima?

"Iskreno, ne znam koliko sam očekivao, ali sam sigurno sve vreme sam se trudio da se izborim za tako nešto. Na kraju se to ostvarilo. Pomažu mi stariji, to su iskusni igrači koji su dugo u Partizanu i to mi znači. Jako je teško da iz juniorske lige pređete u seniorsku kategoriju. To je možda najteži stepenik u karijeri. Trudiću se da budem što bolji", rekao je Tadić.

Trener Nikolić je rekao da mu je dužnost da forsira tebe i Pecarskog.

"Meni je to velika čast. Kad trener tako nešto izjavi meni je to još podstrek više da se zalažem, da budem što bolji i iskoristim na najbolji način", rekao je Tadić.

Partizan sezonu počinje u petak, utakmicom protiv MZT-a u Skoplju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari