Partizanova boljka - slobodna bacanja, kakav je odnos posle prve tri utakmice?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2019.
13:35
Izvor: Sportske.net

I treći put u tri odigrane utakmice finala plej-ofa Partizan je slabije izvodio slobodna bacanja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Bilo je dosta primedbi iz Partizana posle prve utakmice finala plej-ofa, jer je Crvena zvezda imala znatno više dosuđenih slobodnih bacanja u odnosu na crno-bele, ali nekako u senci tih komentara ostao je podatak da je Partizan iz znatno manje pokušaja imao duplo više promašaja od ekipe Milana Tomića.

U drugom  meču, koji je Partizan dobio trojkom Radeta Zagorca, odnos broja izvedenih slobodnih bacanja je bio približan, ali je opet Zvezda bolje izvodila ''penale'' - Partizan je tada imao 12 promašaja, Zvezda 6.

Gledajući sinoćnju statistiku posle treće utakmice (Zvezda slavila sa 96:90), deluje da su se crno-beli popravili, ali opet nisu bili bolji od rivala - Zvezda sedam promašaja, Partizan devet, ali treba reći da su crno-beli učinak popravili u samom finišu, kada se već Zvezda značajno odvojila, pa Trinkijerijevom timu nisu pomogla ni tri vezana pogotka Jaramaza i još dva Renfroa. Kada se rezultat lomio, promašivali su i Nikola Janković i Gagić...

U utakmicama koje su rezultatski neizvesne do samog finiša svaki poen je bitan, pa i procenat uspešno izvedenih slobodnih bacanja ima mnogo veći značaj.

3. utakmica: Crvena zvezda 25/32, Partizan 28/37

2. utakmica: Crvena zvezda 18/24, Partizan 13/25

1. utakmica: Crvena zvezda 37/42, Partizan 14/24

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke