Partizanov trijumfalni povratak u ''Hram košarke''

Autor: Darko Mitrović
subota 25.01.2020.
21:44
Izvor: Sportske.net

Crno-beli napravili sjajnu uvertiru pred duel sa Darušafakom u Evrokupu, takođe u ''Pioniru''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Iako i ovoga puta oslabljen neigranjem Redžija Redinga, iako trener Trinkijeri nije uvodio u igru Rašona Tomasa, Partizan je večeras u hali ''Aleksandar Nikolić'', popularnom ''Pioniru'', veoma ubedljivo savladao ekipu Zadra.

Na kraju 87-60 u korist Partizana, što je Partizanu 14. pobeda u 17 odigranih kola u ABA ligi, kojom se ponovo vratio na prvo mesto na tabeli.

Zadrani će svoju šansu za opstanak u ligi morati da traže protiv neke od slabijih ekipa, a večeras su upisali već trinaesti poraz od početka sezone.

Uvod u utakmicu bio je spektakularan, Partizan je pružio priliku šestogodišnjem Petru Nikolovskom da najavi igrače u ulozi zvaničnog spikera, što je ovaj dečak sjajno uradio, uz podršku navijača.

Ipak, sami igrači su bili prilično stegnuti tokom prve četvrtine. Promašivali su i jedni i drugi, pogotovo van linije 6.75 metara, viđena je veoma slaba košarka u tom periodu koji je pripao Zadranima rezultatom 13:12.

Ipak, već od početka druge četvrtine, stvari dolaze na svoje mesto. Partizan je nesumnjivo bolji tim od Zadra i to je počelo da dolazi do izražaja, a razlika je iz minuta u minut rasla.

Proradio je i šut za tri poena i tokom drugog kvartala košarkaši Partizana ubacili su čak 31 poen, za 43:26 na poluvremenu.

U nastavku Partizan je rutinski završio posao i ujedno razliku učinio još većom, na zadovoljstvo svojih navijača.

Mekadu i Jaramaz su sa po 13 poena bili najefikasniji u Partizanu, mladi Trifunović ih je pratio sa 12, a Gordić se istakao asistencijama, ukupno 10 ih je imao.

Zadrani su za tri poena šutirali 1/26, a najefikasniji u njihovim redovima bio je igrač koji nijednom nije šutnuo za tri poena, Stefan Fundić sa 19 poena i šest skokova.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 26.01.2020
08:44

Partizan pobedio Zadar. Ok, ocekivano. Ali 5 vesti o tome? Masinerija radi...