Partizanov rival u Evrokupu doveo veliko NBA pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.07.2020.
15:39
Izvor: Sportske.net

Igrač sa velikim iskustvom iz najjače lige sveta stigao na "Stari kontinent".

Epa/Roberto Bregani
Epa/Roberto Bregani

Povezane vesti

Imaće košarkaši Partizana težak posao već u prvoj fazi Evrokupa, dobili su najtežu moguću grupu u kojoj svi timovi gaje ambicije za plasman u dalji tok takmičenja.

Možda je francuski Burž najslabija karika, ali Huventud je sa Ribasom i Tomićem istakao velike ambicije, Venecija je "crno-belima" i prošle sezone pravila probleme, turski Bahčešehir ima veliki budžet i jasno je da će sastaviti dobru ekipu za narednu sezonu, već su stigli sjajni Amerikanci poput Erika Grina i Džoša Ovensa.

Ali, čini se da će uz Huventud najteži rival Partizanu u prvoj fazi Evrokupa biti Uniks iz Kazanja.

U klub su stigli novopečeni reprezentativac Slovenije Džordan Morgan nakon sjajne sezone u dresu Pinar Karšijake, krilni košarkaš Džon Braun, jedan od najboljih igrača italijanskog Brindizija minule sezone, kao i Pavel Antipov koji se vratio u Kazanj iz Nižnjeg Novgoroda.

Trener Dimitris Priftis je dobio novi ugovor, a saradnju sa klubom je produžio i odlični Džamar Smit.

Sada je u redove Uniksa stiglo i veliko pojačanje sa zavidnim NBA iskustvom, u pitanju je bivši igrač Hjustona, Filadelfije, Čikago Bulsa, Finiksa, Minesote i Milvokija Ajzea Kejnan.

Baner

Ovaj 29-godišnji košarkaš iza sebe ima 235 nastupa u najjačoj ligi sveta, u proseku je tokom NBA karijere postizao 8,1 poena po meču.

U pitanju je odličan strelac i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu iz Kazanja.

Emilijano Karkija prenosi i da dolazak Kejnana najverovatnije znači da Erik Mekolum neće ostajati u timu, ali da ipak ne treba otpisati u potpunosti mogućnost da ostane, jasno je da Uniks ima veliki budžet i da u finansijskom smislu neće imati problema da ga zadrže.

Ukoliko bi sjajni strelac ostao u klubu, Priftis bi na raspolaganju imao tri neverovatna strelca na bekovskim pozicijama, Džamara Smita, Erika Mekoluma i Ajzeu Kejnana, sa takvom bekovskom linijom su bez sumnje jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke