Partizanov rival iz EK dovodi pakleno pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.12.2018.
16:45
Izvor: Sportske.net

Priprema za Evroligu?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Preneli smo da će francuski Asvel od naredne sezone igrati u Evroligi, postigli su dogovor sa čelnicima elitne lige i igraće u najjačem evropskom takmičenju.

Odlično igraju ove sezone pod palicom Zvezdana Mitrovića, a njihov kvalitet će večeras, po drugi put ove sezone (prvi meč u "Pioniru" 78:89), na svojoj koži osetiti i košarkaši Partizana.

Asvel bi mogao da napadne i osvajanje Evrokupa ove sezone, pokazali su kvalitet, a uskoro bi mogli da dobiju i ogromno pojačanje.

Naime, kao "Sportando" prenosi, redove ekipe koju drže proslavljeni francuski košarkaši Toni Parker i Nikola Batum, uskoro bi trebalo da pojača bivši centar Nju Orleans Pelikansa Aleksis Ažinsa.

Pelicans Nets Basketball

Ovaj 218cm visoki centar je poslednjih pet godina proveo u redovima "Pelikana" u NBA ligi, pre toga je igrao i za Šarlot, Dalas i Toronto, a nakupio je 293 nastupa u najjačoj ligi sveta, prosečno je beležio 5,3 poena i 3,9 asistencija.

U oktobru je ostao bez kluba, kada su ga Pelikansi trejdovali u Kliperse za Veslija Džonsona, da bi ga potom ekipa iz "Grada anđela" vejvovala.

Uprava Asvela se nalazi u završnim pregovorima sa Ažinsom, te je samo pitanje vremena kada će gorostasni centar potpisati za ovaj francuski klub.

Inače, Partizan večeras od 20:30h gostuje Asvela u okviru devetog kola Evrokupa, utakmici koja za "crno-bele" predstavlja "slamku spasa", kada je plasman među 16 najboljih u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke