Partizanov novi ''general'' - Šta će se desiti posle ''bacanja ključa''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.11.2018.
12:57
Izvor: Sportske.net

Iz dana u dan, Andrea Trinkijeri izaziva sve veću euforiju među navijačima Partizana. Njegove jučerašnje izjave snažno su odjeknule. Hoće li doći do željenog efekta?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

''Nisam upoznao dobrog generala koji stoji iza vojnika. Nema nikakve košarkaške logike da ja vodim ovu utakmicu, kompletno je iracionalno da vodim posle jednog treninga, ali osetio sam da ekipi treba zaštita''.

Ovo je samo deo Trinkijerijevih izjava sa jučerašnje konferencije za medije koje bi mogle da postanu i legendarne ukoliko harizmatični Italijan uspe da učini ono zbog čega je i doveden - da Partizan vrati tamo gde je decenijama bio sa svojim tadašnjim ''generalom'' na klupi, Duškom Vujoševićem.
:
Partizan je na njegovom debiju uspeo da savlada Megu u Sremskoj Mitrovici sa 81:74, imao je vođstvo čitavim tokom meča, ali samo onome ko nije gledao meč će delovati da je Partizan pokazao značajniji napredak.

Svestan je toga i sam Trinkijeri koji je bez uvijanja otkrio šta je ono što mu smeta i na čemu će već od danas raditi ''iza zaključanih vrata''.

''Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi moji bolje zagradili (skok) nego moji igrači, a ja sam kriv, valjda nisam to bolje objasnio. Sutra ćemo ući u salu, bacićemo ključ i izaći ćemo kada budemo malo bolje zagrađivali".

Dok ovo pišemo, taj ''ključ'' je već uveliko bačen i Trinkijeri je počeo da sprovodi svoje zamisli. Juče je takođe priznao da je plejmejkeru Markusu Pejdžu ''poklonio neke minute'', da je igrao više nego što je to zaslužio igrom, s obzirom da je tokom meča jednostavno ''nestao'', a naredne utakmice će pokazati da li će se kod mladog Amerikanca brzo videti napredak.

''Ako nismo spremni da preživimo greške izgubićemo svaku utakmicu. Želim da svi uspeju da emotivno pomognu ovoj ekipi. Danas ste videli da su neki igrači sami izašli iz utakmice.

Pejdž je igrao super, promašio je dva šuta i 'izašao', kao da ga nema. Čak sam ga previše ostavio na terenu. Nije toliko zavredeo, ali moram osetiti igrača. Rekao sam mu da sam mu poklonio neke minute, ali sutra je trening i idemo dalje'', izjavio je Trinkijeri.

Amar Gegić i Bandža Si su od strane novog trenera označeni kao ključni igrači u jučerašnjoj pobedi, oni su posebno pohvaljeni, ali s tim u vezi bila je zanimljiva Trinkijerijeva opaska u vezi Gegića - da ''nije naučen'' koliko može da bude značajan za ekipu.

Njegovih pet ličnih grešaka su pokvarili utisak, ali je jasno da su i Gegić i Si uspeli da se kod Trinkijerija izbore za odlične ''startne pozicije'', sada je na njima da sve to nadograde i u nastavku sezone daju mnogo veći doprinos nego što je to do sada bio slučaj.

Možda i najveći napredak u narednom periodu očekuje se od novajlije Entonija Brauna koji do sada nije pokazao - ništa! Ni protiv Turk Telekoma, ni sinoć protiv Mege. Baš kao što je Trinkijeri rekao - ušao, odigrao nekoliko minuta, a onda - nestao.

Nekadašnji košarkaš Lejkersa je u Partizan stigao kao veliko pojačanje, i ukoliko to uspe i da potvrdi posle prilagođavanja na novu sredinu, crno-beli bi zaista mogli da očekuju veliki napredak u narednom periodu.

Pogotovo što se i Zagorac oporavio, njegov izostanak se i poklopio sa serijom Partizanovih poraza. Sada je ponovo blizu svoje prave forme, pa navijači crno-belih zaista imaju razloga za optimizam.

Sledeća prilika da se to i dokaže jeste meč sa Trentom u šestom kolu Evrokupa u ''Pioniru''.

''Svi osećaju da se može nešto desiiti. I ne znam da li će se to nešto desiti, ali znam da ću sve od sebe dati", još jedna je upečatljiva poruka novog trenera Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Real Only
Sunday, 04.11.2018
19:05

90% komentara od navijaca kluba iz predgradja. Ja sam zadovoljan, znaci da radimo nesto dobro.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 06.11.2018
13:09

Partizanov budzet je malo manji od Zvezdinog,tipa ako je Zvezdin 5m,Partizanov je 3.5m,stim da je Partizan duzan bogu i narodu,da ne igraju nikakva takmicenja godinama,a i kada odigraju,ispadnu kao zadnji u grupi i u zadnjih par godina imaju daleko manje navijaca,sveukupno gledano kada se saberu,uz to sve,Zvezda od prodaja igraca,godisnje zaradi vise od Partizana barem tih 1.5m eura,tako da kada se sve sabere,Partizan od drzave dobija vise od Zvezde,iako to ama bas nicim ne zasluzuje!

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 04.11.2018
15:15

Suvise je mnogo placen da bi sirio ovakvu demagogiju. Ove izjave me sve vise podsecaju na Bozovica a prilicno sam siguran da ce ga Tomic ispratiti kao cirkuzanta nazad u Italiju. Volim sto cutimo i pored ovog sa drzavnim milionima koji se pumpaju vec trecu godinu u partizan. Cutimo, radimo i pricamo na terenu. Nemamo nista od toga da izlazimo u javnost svaki drugi dan i kukamo sto im drzava pumpa milione, to nece prestati. Moramo biti skoncetrisani na teren i da tamo obesmislimo ovaj drzavni projekat, da pricamo na terenu kao i do sada.

avatar
svojnasvome
Sunday, 04.11.2018
17:35

Gde kažes da idu pare? Pa da par milki, verovatno si odlican matematičar kad ti je to vise nego preko 40 milki ulozeno u 5 godina u ljubimicu srpstva.......

avatar
Real Only
Sunday, 04.11.2018
19:02

Jel ti mislis da je Partizanov budzet veci od Zvezdinog?

avatar
Zakarije Suraka
Sunday, 04.11.2018
15:05

Ovaj čovek nije normalan.Svaka mu čast.

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 04.11.2018
15:05

Hahahahahha,koje su ovo price :D Sada ce on njih zakljucati i kada ih pusti,izace iz hale,drim tim sa sve Gagicima i Novicama i srpskim Dzordanom,Vanjicom :D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 04.11.2018
14:40

Ako je kosarkaska sekcija partizan deo jugoslovenskog sportskog drustva partizan, onda se ne zove kosarkaski klub partizan, nego jugoslovenski kosarkaski klub partizan. Ocigledno da tamo jos uvek vlada kriza identiteta.

avatar
JSD
Sunday, 04.11.2018
15:05

Da, KK Partizan je deo JSD Partizan i tu nema ništa sporno. Al najveća ironija je u tome sto ovaj, nicim izazvani komentar piše simpatizer kluba koji stvarno ima krizu identiteta.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 04.11.2018
15:46

Mogao si da mi se obratis samo sa jednim nalogom da se ne izlazes riziku moguceg banovanja.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
15:19

Ti da pricas o identitetu? Ako je neko hrvatske nacionalnosti pa je presao iz hrvatske u Srbiju, sigurno nece postati Srbin samo zato sto dugo zivi ovde, znas?

avatar
deki trbic
Sunday, 04.11.2018
14:14

SA NJIME PARTIZAN JE DOBIO MNOGO MNOGO TOGA, TEK CE DA POKAZE POSLE IZVESNOG VREMENA KOLKO CE ZNACITI I KOLKO DOBROG CE DONETI PARTIZANU!!!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
14:06

Kog Gegica je pohvalio nesto sto je jako bitno, a sto vi ni danas niste preneli.