Partizanov izbor stranaca - od sjaja do očaja

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.11.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

U poslednje dve godine to sve više dolazi do izražaja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Posle najnovije izjave trenera Partizana Andree Trinkijerija, deluje da je najnovije pojačanje, nekadašnji košarkaš Lejkersa Entoni Braun odigrao svoje u crno-belom dresu.

Podsetimo, Trinkijeri je, gostujući na SOS kanalu, potvrdio da Brauna ne može da uklopi sa Zagorcem i Sijem u istoj ekipi i naglasio:

"Morao sam da očistim kuću kada sam došao, jer moramo da znamo kako da igramo. Nije mi drago, Entoni Braun je imao dobre treninge, ali je prioritet Partizan, a ne individeualni igrači", konstatovao je Trinkijeri.

U medijima se već najavljuje i definitivni rastanak Brauna i Partizana, samo dvadesetak dana pošto se Amerikanac priključio ekipi.

Bilo je vidljivo da nije uspeo brzo da se uklopi, najveću minutažu imao je u porazu od Turk Telekoma, kada je odigrao nekih 16 minuta, ali bez značajnijeg učinka i kako sada stoje stvari, ostaće zabeleženo da Braun u Partizanu nije uspeo da upiše nijedan poen.

Ako ne bude nekih velikih obrta, Braun bi mogao da bude najveći Partizanov transfer-promašaj ove sezone, pogotovo ako se imaju u vidu velika očekivaja koja su pratila njegov nedvni dolazak.

Za razliku od njega, centar Džok Lendejl se sve više pokazuje kao pun pogodak, deluje da se i plejmejker Markus Pejdž polako budi i ova dvojica stranaca za sada imaju veliku ulogu u ekipi Partizana od početka sezone, uz već starosedeoca Bandžu Sija, koji je tražio prošlosezonsku formu posle oporavka od povrede, ali koji igra sve bolje kako sezona odmiče i koga je Trinkijeri posebno i pohvalio posle debitantske pobede nad Megom.

Prošle sezone, Partizanov najbolji izbor kada su stranci u pitanju, bio je plejmejker Najdžel Vilijams-Gos, sadašnji košarkaš Olimpijakosa od čijeg je transfera klub uspeo i da zaradi 100.000 evra, a iste zarade je bilo i od Patrika Milera, iako se snažni bek nije dugo zadržao u Partizanu.

Ali, i tada je bilo i nekih velikih promašaja. Podsetimo, prošlog leta, u avgustu 2017, snažno je odjeknula vest da se ekipi Partizana priključuju australijski bek Tom Vilson, kao i dvojica Amerikanaca, plejmejker Ijen Bejker i krilni centar Džejmi Skin.

Mnogi navijači su verovatno i zaboravili njihova imena, s obzirom da iz različitih razloga nisu uspeli da se uklope u tadašnju ekipu Miroslava Mute Nikolića i brže-bolje su spakovali kofere.

Kasnije, tokom sezone, crno-beli su angažovali i plejmejkera Kvamija Vona, kao i centra Amidu Brajmu iz američke Razvojne lige, ali dok je ovaj prvi i imao solidnu minutažu, ali bez nekog impresivnog učinka, Brajma se nije uklopio i vrlo brzo se vratio u Ameriku.

Ono što navijači sada željno iščekuju jeste konačan rasplet situacije sa Braunom, kao i da li bi njegov odlazak označio početak potrage za nekim novim pojačanjem iz inostranstva. Ali, pojačanjem u pravom smislu, koje bi se uklopilo u Trinkijerijevu koncepciju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Tuesday, 13.11.2018
18:20

Bejker i Skin nisu prošli lekarske preglede pa nisu ni potpisali ugovore.Prestani te da spinujete.

avatar
Skaut1
Tuesday, 13.11.2018
16:26

Ovo su samo najsvežiji primeri. Bilo je toga i pre, i za vreme Vujoševića: Erden, Klobučar, Ej SI Lou,..pa i skupih domaćih "promašaja": Gurović, Nađfei, Čakarević...izvinjavam se svima koje sam zaboravio.

avatar
Old_school
Tuesday, 13.11.2018
16:19

15 stranaca za dve sezone, rezultata nigde. I da, vrv su svi za dzabaka dolazili. Eh drzavo dokle vise...

avatar
MilošPB
Tuesday, 13.11.2018
19:30

Zaboravljaš na "Časove ljubavi". Još malo pa će biti da su igrači plaćali da igraju za Partizan.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 13.11.2018
20:29

Pa sto Gosa niste doveli sa Koledza prosle godine za 150k dolara da vam igra, nego ste iskesirali Rocestija?
Koje smo mi to 15 igraca otpustili?
Malo je cinicno da vam odjednom smetaju balon sala i kosarkaska kuca na Dedinju, a nisu vam smetale tri hale u Zelezniku i poklonjena kosarkaska kuca od strane drzave na Kalemegdanu.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 13.11.2018
12:40

Ko placa sve ove strance? Pa cekaj nije valjda ovaj momak dosao u Partizan jer je cuo za njega da je nekad bese igrao EL. Ili mozda iz ljubavi? :D

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 13.11.2018
14:27

A pa samo iz ljubavi kod njih.

avatar
Algebrons
Tuesday, 13.11.2018
14:49

Partizanove strance plaća isti onaj koji plaća Renglanda, Perperoglua, Cirbesa, Berona... recimo za prosečnog Deliju, Ledejl je skup igrač, a Ristić nije, iako je Ristić igrač sa daleko većom NCAA karijerom i jačim ugovorom od Džoka.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 13.11.2018
11:55

Za košarku važi kao i za fudbal, sistemski bi trebalo da se kažnjavaju klubovi kada "promaše" sa strancima jer to direktno utiče na reprezentaciju. Bacaju se pare koje bi mogle da se ulože u sportsku infrastrukturu, kradu minuti domaćim mladim i talentovanim igračima koji od silnih stranaca ne mogu da dođu na red za minute i vremenom potonu. A kada podvučeš crtu, interes nije ni kvalitet, ni rezultat već samo provizija menadžera ili trenera...