Partizane, vreme je za prave odluke!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 30. jun 2020.

  • 09:27

  • Izvor: Sportske.net, alo.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Svi koji vole Partizan sa zebnjom su ispratili najnovije vesti i pitaju se - šta dalje? Da li posle neprijatnih slede i neka prijatna iznenađenja za navijače?

Partizane, vreme je za prave odluke!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Partizan je u samo par dana ostao bez svoja dva velika aduta za narednu sezonu - pleja Korija Voldena i trenera Andree Trinkijerija, pa iako je bilo planirano da se ekipa za sledeću sezonu tek neznatno promeni i eventualno dodatno ojača posle odličnog utiska ostvarenog u protekloj, prekinutoj sezoni, moraće da dođe do većih kadrovskih promena.

Naravno, sada je ključno pitanje koga postaviti za trenera,. U javnosti se pominje nekoliko imena, od Trinkijerijevog dosadašnjeg pomoćnika Vlada Šćepanovića, do dugogodišnjeg saradnika Željka Obradovića i nekadašnjeg pleja Partizana Vlade Androića.

Ipak, sećamo se da je predsednik Partizana Ostoja Mijailović pre nepune dve godine, u kriznim trenucima, u jesen 2018. godine napravio sjajan potez dovođenjem Trinkijerija, bilo je to baš prijatno iznenađenje za pristalice Partizana i jasna poruka da će klub u narednom periodu ići uzlaznom linijom.

Tako je i bilo do ovog prekida sezone u kojoj su osvojena dva trofeja uz veliku šansu da se taj niz i nastavi, ali pandemija je sve to prekinula. Sada je došlo do određenih problema, ali uprava Partizana možda ponovo ima nekog novog ''keca u rukavu''.

Utisak je da sistem koji je uspostavljen i koji se pokazao uspešnim prošle sezone ne treba radikalno menjati, možda bi u tom pogledu Vlado Šćepanović najlakše mogao da nastavi započetim putem, ali da ne žurimo sa procenama. Sačekaćemo rasplet.

Za to vreme, legendarni košarkaš Partizana i aktuelni direktor ''Štark Arene'' Goran Grbović u razgovoru za ''Alo'' upozorava i na potencijalne nove opasnosti koje prete Partizanu u ovom prelaznom periodu do izbora novog trenera.

Ipak, on veruje da će se čelni ljudi Partizana izboriti i sa tim problemima i da uz neke teške odluke mogu da nastave pravim putem.

''Pojavljuju se novi problemi za Partizan nakon što je predsednik Ostoja Mijailović uspeo da konsoliduje finansijsku situaciju. Sada su crno-beli otvoreni za mešetarenje i menadžerski uticaj raznih savetodavaca, koji navodno misle dobro Partizanu, a u stvari ih zanima samo njihov džep.

Treba biti oprezan, to je sada minsko polje koje treba demontirati. Sledi period teških odluka.
-
Baner 2

Činjenica je da među navijačima postoji razočaranje, najviše zbog sistema koji je Italijan napravio, i koji je sada narušen, a da li će neko naslediti njegov sistem ili će se on resetovati, ostaje da se vidi. Trebalo bi samo zbog navijača, kao što su čelnici Partizana i do sada radili, da sve bude transparentno'', objasnio je Grbović i dodao da Partizan nije ni mogao da parira znatno izdašnijim ponudama iz Evrolige za Trinkijerija koji bi prema poslednjim najavama karijeru trebalo da nastavi u Bajernu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari