Partizan - Za početak "Dobrodošao, care", za kraj "Bela ćao"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.02.2020.
09:11
Izvor: Sportske.net

Italijani šokirani, Partizan i sjajni navijači utišali "Paladocu", prvi tim koji je pobedio u ovoj dvorani Virtus u sezoni...

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DS

Povezane vesti

Italijanski mediji šokirani su porazom Virtusa od Partizana, krive izgubljene lopte, koncentraciju u završnici, a citiraju se reči Saše Đorđevića da je par detalja u finišpu odlučilo pobednika. Stiče se utisak da su mediji prelako otpisali Partizan.

"U dve reči, Mozli i Volden. Od početka do kraja držali su Parrtizan u igri, Teodosić i Marković nisu bili dovoljni konstatuje", Planeta Basket.

Oni napominju da je Partizan prvi tim koji je dobio u "Paladoci" ove sezone i ponavljaju reči Trinkijerija da je Partizan mentalno parirao i da je iskoristio svoj trenutak.

I "Korijere delo Sport" navodi da se protiv jake ekipe kao što je Partizan vide limiti Virtusa i da Teodosić i Marković odskaču od ostatka tima.

Mediji u Bolonji navode da je odlučilo par lopti, da je Virtus vodio 39 i po minuta, ali da je Partizan tim koji ne odustaje.

"Oni su izdržali sve i dočekali nervozu domaćina u finišu"
, piše jedan od listova uz konstataciju da su Beograđani imali veliku podršku sa tribina i da je hala bila krcata.

"Ova utakmica je imala miris derbija, ali pokazalo se da Virtus nije zreo za velika dela. Sada mora da dobije u Turskoj da bi prošli dalje", dodaje basketballitaly.

Listovi iz Bolonje, "Korijere" i "Republika" navode da su navijači oba tima ovacijama pozdravili Sašu Danilovića, da je Virtus prokockao pobedu, a da je Volden bio produžena ruka Trinkijerija, trener na terenu. Danilovića je inače dočekao transparent "Bentornato Tzar", odnosno "Dobrodošao care".  

Na kraju, u dvorani je ostalo oko 400 navijača Partizana pristiglih iz Beograda koji su pevali "Bella Ciao" i proslavljali pobedu koja znači prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke