Partizan uzvraća udarac, da li će dobiti ovu bitku?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 22. mart 2018.

  • 14:59

  • Izvor: Sportske.net, sportklub.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Vreme je da se reši najveći problem koji godinama već opterećuje funkcionisanje kluba.

Partizan uzvraća udarac, da li će dobiti ovu bitku?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Kako rekosmo juče, crno-bele informacije smenjuju se u Partizanu, a ona najcrnja za naš najtrofejniji košarkaški klub jeste najnovija blokada računa, zbog dugova prema nekadašnjoj Marfin, a sada Ekspo banci.

Da je informacija istinita, potvrdio je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koji je u intervjuu za ''Sportklub'' poručio da se neće sve tek tako završiti i da će klub pokušati svim pravno raspoloživim sredstvima da reši ovaj problem i izađe kao pobednik iz ovog spora sa bankom.

Problematični kredit datira još iz 2004. godine, uz strahovitu kamatu od 20 odsto i Mijailović to ističe kao ključni problem kluba, iako Partizan ima i 2.4 miliona duga prema bivšim igračima i trenerima.

S tim u vezi, Mijailović je potvrdio i da je Partizan tužio banku, što je samo uvod u dalju borbu za ostvarivanje svojih prava.

''Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda.

Na sudu smo razvlastili i sredstva obezbeđenja po kojima su blokirali Partizan. Dakle, drugostepeni sud je doneo odluku da smo u pravu sa našim tvrdnjama. O daljim potezima ću javnost obavestiti naknadno'', istakao je Mijailović.

On je potom otkrio i koliko, zapravo, banka potražuje novca od Partizana.

''Potražuju 1.360.000 evra, nedavno su nam skinuli 70.000 evra i prema njihovom proračunu dugujemo im još 1.290.000 evra. Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno.

Vidite, ako su ugovori sačinjeni u ne pravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora'',
izjavio je Mijailović.

Zbog najnovije blokade, Partizan je ostao bez oko osam miiona dinara spremljenih za plate, a Mijailović najavljuje i novu konferenciju za medije na kojoj će sve objasniti, ukoliko, kako je rekao, banka ponovo ne bude imala razumevanja.

''Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno'',
poručuje Mijailović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari